Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
salát s hovězím masem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1320 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 131 g
Tuky 57 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát s kusem masa je deální jako oběd i večeře ve dvou. Sytý salát se steakem a bramborami se hodí na vydatnou večeři i v tom největším parnu.

Suroviny

mražené
olivový olej
cca 350 g
salát hrst
velká hrst
sůl
pepř
dresink 6 PL
medovo-hořčičný

Postup

1

Velký pekáč pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte na něj mražené brambory a upečte je podle návodu na obalu dokřupava a dozlatova.

2

Mezitím rozpalte na pánvi lžíci oleje a opečte maso; stačí dvě až tři minuty po každé straně. Sundejte z pánve a nechte pár minut chladnout. Potom plátky svíčkové nakrájejte na tenké proužky.

3

Upečené brambory podle chuti osolte a opepřete. Salátové listy omyjte, natrhejte na menší kusy a v míse je promíchejte se čtyřmi lžícemi medovo-hořčičné zálivky. Potom salát rozdělte do čtyř talířů, na ně vysypte nejprve porci brambor a pak proužky svíčkové. Pokapejte zbylým dresinkem a okamžitě podávejte.

4

Medovo-hořčičný dresink
Domácí zálivku si připravíte za pár vteřin: smíchejte tři lžíce medu se stejným množstvím kvalitní hořčice (nejlépe dijonské). Podle chuti přidejte trochu soli, citronové šťávy a olivový olej.

Související články

Apetit magazín