Salát s kusem masa je deální jako oběd i večeře ve dvou. Sytý salát se steakem a bramborami se hodí na vydatnou večeři i v tom největším parnu.
Suroviny
Postup
Velký pekáč pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte na něj mražené brambory a upečte je podle návodu na obalu dokřupava a dozlatova.
Mezitím rozpalte na pánvi lžíci oleje a opečte maso; stačí dvě až tři minuty po každé straně. Sundejte z pánve a nechte pár minut chladnout. Potom plátky svíčkové nakrájejte na tenké proužky.
Upečené brambory podle chuti osolte a opepřete. Salátové listy omyjte, natrhejte na menší kusy a v míse je promíchejte se čtyřmi lžícemi medovo-hořčičné zálivky. Potom salát rozdělte do čtyř talířů, na ně vysypte nejprve porci brambor a pak proužky svíčkové. Pokapejte zbylým dresinkem a okamžitě podávejte.
Medovo-hořčičný dresink
Domácí zálivku si připravíte za pár vteřin: smíchejte tři lžíce medu se stejným množstvím kvalitní hořčice (nejlépe dijonské). Podle chuti přidejte trochu soli, citronové šťávy a olivový olej.