Sytý salát se steakem a bramborami

Sytý salát se steakem a bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1320 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 131 g
Tuky 57 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát s kusem masa je deální jako oběd i večeře ve dvou. Zasytí a osvěží i v tom největším parnu.

Suroviny

americké brambory 600 g
mražené
olivový olej
svíčková 2 plátky
cca 350 g
salát hrst
velká hrst
sůl
pepř
dresink 6 PL
medovo-hořčičný

1Velký pekáč pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte na něj mražené brambory a upečte je podle návodu na obalu dokřupava a dozlatova.

2Mezitím rozpalte na pánvi lžíci oleje a opečte maso; stačí dvě až tři minuty po každé straně. Sundejte z pánve a nechte pár minut chladnout. Potom plátky svíčkové nakrájejte na tenké proužky.

3Upečené brambory podle chuti osolte a opepřete. Salátové listy omyjte, natrhejte na menší kusy a v míse je promíchejte se čtyřmi lžícemi medovo-hořčičné zálivky. Potom salát rozdělte do čtyř talířů, na ně vysypte nejprve porci brambor a pak proužky svíčkové. Pokapejte zbylým dresinkem a okamžitě podávejte.

Medovo-hořčičný dresink
Domácí zálivku si připravíte za pár vteřin: smíchejte tři lžíce medu se stejným množstvím kvalitní hořčice (nejlépe dijonské). Podle chuti přidejte trochu soli, citronové šťávy a olivový olej.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit