Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicové knedlíky

Nadýchaná příloha nejen k naší kachně s červeným zelím, ale i k vepřové pečínce. Nebo si je dejte jen tak samotné s opečenou cibulkou.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 15 knedlíčků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • ¾ l mléka
    • 40 ml oleje nebo rostlinného tuku
    • 1 cibule
    • 380 g krupičky
    • 3 vejce
    • 2 lžíce sekaných bylinek
    • 2 lžíce strouhaného sýra, např. ementálu
    • sůl a pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku

Příprava jídla

¾ l mléka uveďte do varu se 40 ml oleje nebo rostlinného tuku, s trochou soli, pepře, strouhaného muškátového oříšku a 1 pokrájenou cibulí. Pramínkem přisypávejte 380 g krupičky. Ztlumte plamen a míchejte, aby se směs nabalila jako knedlík a odlepovala se od stěn hrnce. Do horké hmoty zatřete 1 vejce, a až vychladne, ještě 2 vejce, 2 lžíce sekaných bylinek a 2 lžíce strouhaného sýra, třeba ementálu. Propracujte a vlhkýma rukama vytvarujte patnáct knedlíčků. Zavářejte ve vroucí osolené vodě dvanáct až patnáct minut; nechte pět minut dojít.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachna s červeným zelím

Karotková polévka se zázvorem

Cuketový salát

Závin s třešněmi

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář