0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krupicové knedlíky se slaninou

Krupicové knedlíky se slaninou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4 koule

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1361 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 244 g
Tuky 11 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omrzely se vám kynuté, bramborové i houskové knedlíky? Zkuste krupicové!

Suroviny

máslo
malé množství
housky 1
slanina 50 g
uzená
krupice 250 g
vývar 250 ml
sůl
vývar
vroucí

Postup

1

Na troše másla opečte kostičky z 1½ až 2 housek.

2

Zvlášť lehce opečte drobné kostičky z 50 g uzené slaniny, k nim přimíchejte 250 g hrubé krupice, zalijte cca 250 ml horkého masového vývaru a promíchejte.

3

Pak přidejte housky, osolte a nechte 10 minut stát.

4

Z hmoty vypracujte čtyři menší koule a zvolna vařte (spíše nechte táhnout) ve vroucím vývaru nebo v osolené vodě 15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit