Nadýchaná příloha nejen k naší kachně s červeným zelím, ale i k vepřové pečínce. Nebo si je dejte jen tak samotné s opečenou cibulkou.
Suroviny
mléko
¾
l
olej
40
ml
cibule
1
ks
krupička dětská
380
g
vejce
3
ks
bylinky
2
PL
sekané
sýr
2
PL
strouhaný, např. ementál
sůl
pepř
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
Postup
1
¾ l mléka uveďte do varu se 40 ml oleje nebo rostlinného tuku, s trochou soli, pepře, strouhaného muškátového oříšku a 1 pokrájenou cibulí.
2
Pramínkem přisypávejte 380 g krupičky. Ztlumte plamen a míchejte, aby se směs nabalila jako knedlík a odlepovala se od stěn hrnce.
3
Do horké hmoty zatřete 1 vejce, a až vychladne, ještě 2 vejce, 2 lžíce sekaných bylinek a 2 lžíce strouhaného sýra, třeba ementálu. Propracujte a vlhkýma rukama vytvarujte patnáct knedlíčků.
4
Zavářejte ve vroucí osolené vodě dvanáct až patnáct minut; nechte pět minut dojít.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x slané knedlíky pro každého(15 receptů )