Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Snadné 15 knedlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2650 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 338 g
Tuky 97 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaná příloha nejen k naší kachně s červeným zelím, ale i k vepřové pečínce. Nebo si je dejte jen tak samotné s opečenou cibulkou.

Související recepty

Suroviny

olej 40 ml
krupička dětská 380 g
vejce 3 ks
bylinky 2 PL
sekané
sýr 2 PL
strouhaný, např. ementál
sůl
pepř
strouhaný

Postup

1

¾ l mléka uveďte do varu se 40 ml oleje nebo rostlinného tuku, s trochou soli, pepře, strouhaného muškátového oříšku a 1 pokrájenou cibulí.

2

Pramínkem přisypávejte 380 g krupičky. Ztlumte plamen a míchejte, aby se směs nabalila jako knedlík a odlepovala se od stěn hrnce.

3

Do horké hmoty zatřete 1 vejce, a až vychladne, ještě 2 vejce, 2 lžíce sekaných bylinek a 2 lžíce strouhaného sýra, třeba ementálu. Propracujte a vlhkýma rukama vytvarujte patnáct knedlíčků.

4

Zavářejte ve vroucí osolené vodě dvanáct až patnáct minut; nechte pět minut dojít.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...