Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Treska pečená v bylinkách

Smícháte a zapečete – za deset minut jíte!
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 2 filátka z tresky nebo jiné pevné bělomasé ryby, bez kůže, každé o váze asi 175 g
    • 4 lžíce bílého jogurtu
    • 2 lžíce kvalitní rajčatové pasty smíchané s kapkou olivového oleje a stroužkem česneku se solí
    • 1 lžíce sekané čerstvé petrželky nebo kopru
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Nažhavte gril a mezitím vložte rybu do mělčí zapékací misky. Promíchejte jogurt s pastou a sekanými bylinkami, dochuťte. Přelijte přes filátka. Bez obracení grilujte čtyři až pět minut, aby se ryba propekla.

Podávejte s tousty nebo topinkami s česnekem a salátem.

Tip

Rybu můžete také zapéct v troubě, jen to trvá o trochu déle – správně propečená ryba se snadno dělí na ,vločky‘.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept mě zachránil, protože nebylo nic k večeři, tak jsem vytáhla z mražáku pangase a dala se do díla. :) místo rajčatové pasty jsem použila zbytek rajčatového protlaku, přidala jsem lísteček libečku, malinko kopru, trošku petrželky a hodně pažitky. Na česnek jsem úplně zapomněla. :) Jako přílohu jsme si dali rýži a náramně jsme si pochutnali...

Přidat komentář