0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Treska s fazolemi

Treska s fazolemi

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2106 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 171 g
Tuky 64 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do nového roku lehce a zdravě!

Suroviny

menší, (jsou-li pěkné, tak jen omytých a rozčtvrcených)
olivový olej
na vytření pekáčku
treska 800 g
filety
k podávání
pažitka
k podávání
Na ochucené máslo
dýňová semínka 2 PL
opražené, nasekané
pažitka 2 PL
nasekaná + k podávání
citronová kůra ½ ČL
nastrouhaná
limetová šťáva 1 PL
máslo 4 PL
změklé

1 Všechny ingredience na máslo smíchejte, zformujte do válečku, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit.

2 Brambory uvařte v osolené vodě.

3 Troubu rozehřejte na 180°C. Pekáček vytřete olivovým olejem a položte do něj tresku kůží nahoru. Pečte 10–12 minut.

4 Uvařené brambory slijte. Fazole vsypte do pánve, přidejte 2 lžíce ochuceného másla a krátce opékejte. Přisypte uvařené brambory a promíchejte.

5 Hotovou tresku naporcujte a rozdělte na talíře, poklaďte plátky ochuceného másla, přidejte brambory s fazolemi, posypte pažitkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbude ochucené máslo, zamrazte ho – hodí se nejen na rybu, ale i na plátky masa apod.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč