Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2106 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 171 g
Tuky 64 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do nového roku lehce a zdravě!

Suroviny

menší, (jsou-li pěkné, tak jen omytých a rozčtvrcených)
olivový olej
na vytření pekáčku
treska 800 g
filety
k podávání
pažitka
k podávání
Na ochucené máslo
dýňová semínka 2 PL
opražené, nasekané
pažitka 2 PL
nasekaná + k podávání
nastrouhaná
limetová šťáva 1 PL
změklé

Postup

1

Všechny ingredience na máslo smíchejte, zformujte do válečku, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit.

2

Brambory uvařte v osolené vodě.

3

Troubu rozehřejte na 180°C. Pekáček vytřete olivovým olejem a položte do něj tresku kůží nahoru. Pečte 10–12 minut.

4

Uvařené brambory slijte. Fazole vsypte do pánve, přidejte 2 lžíce ochuceného másla a krátce opékejte. Přisypte uvařené brambory a promíchejte.

5

Hotovou tresku naporcujte a rozdělte na talíře, poklaďte plátky ochuceného másla, přidejte brambory s fazolemi, posypte pažitkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbude ochucené máslo, zamrazte ho – hodí se nejen na rybu, ale i na plátky masa apod.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...