Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Treska s fazolemi

Do nového roku lehce a zdravě!

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 500 g menších brambor (jsou-li pěkné, tak jen omytých a rozčtvrcených)
    • olivový olej na vytření pekáčku
    • 800 g filetu z tresky s kůží
    • 400 g konzerva bílých fazolí, slitých a propláchnutých
    • klínky citronu a pažitka k podávání

    NA OCHUCENÉ MÁSLO

    • 2 lžíce dýňových semínek, opražených a nasekaných
    • 2 lžíce nasekané pažitky + k podávání
    • 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
    • 1 lžíce limetové šťávy
    • 4 lžíce másla, změklého

Příprava jídla

1 Všechny ingredience na máslo smíchejte, zformujte do válečku, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit.

2 Brambory uvařte v osolené vodě.

3 Troubu rozehřejte na 180°C. Pekáček vytřete olivovým olejem a položte do něj tresku kůží nahoru. Pečte 10–12 minut.

4 Uvařené brambory slijte. Fazole vsypte do pánve, přidejte 2 lžíce ochuceného másla a krátce opékejte. Přisypte uvařené brambory a promíchejte.

5 Hotovou tresku naporcujte a rozdělte na talíře, poklaďte plátky ochuceného másla, přidejte brambory s fazolemi, posypte pažitkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbude ochucené máslo, zamrazte ho – hodí se nejen na rybu, ale i na plátky masa apod.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s fazolemi a těstovinami

Kuře na žampionech

Chlebíčky s míchanými vejci a šunkou

Zapékané palačinky

Přidat komentář