Do nového roku lehce a zdravě!
Suroviny
brambory
500
g
menší, (jsou-li pěkné, tak jen omytých a rozčtvrcených)
olivový olej
na vytření pekáčku
treska
800
g
filety
fazole bílé vařené
400
g
konzerva
k podávání
pažitka
k podávání
Na ochucené máslo
dýňová semínka
2
PL
opražené, nasekané
pažitka
2
PL
nasekaná + k podávání
citronová kůra
½
ČL
nastrouhaná
limetová šťáva
1
PL
máslo
4
PL
změklé
1 Všechny ingredience na máslo smíchejte, zformujte do válečku, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit.
2 Brambory uvařte v osolené vodě.
3 Troubu rozehřejte na 180°C. Pekáček vytřete olivovým olejem a položte do něj tresku kůží nahoru. Pečte 10–12 minut.
4 Uvařené brambory slijte. Fazole vsypte do pánve, přidejte 2 lžíce ochuceného másla a krátce opékejte. Přisypte uvařené brambory a promíchejte.
5 Hotovou tresku naporcujte a rozdělte na talíře, poklaďte plátky ochuceného másla, přidejte brambory s fazolemi, posypte pažitkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbude ochucené máslo, zamrazte ho – hodí se nejen na rybu, ale i na plátky masa apod.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů)