Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska s čočkou v želé

Treska s čočkou v želé

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3047 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 57 g
Tuky 99 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Porce zdraví pro každého

Suroviny

treska 200 g
lze nahradit halibutem, nobo jinou pevnou uzenou rybou
česnek 3 stroužek
oloupané
mléko 300 ml
200 g
drobná čočka puy
bouquet garni 1 ks
(pár svázaných snítek tymiánu, petrželky a bobkových listů v gáze)
mrkev 1 ks
nadrobno
vývar zeleninový 300 ml
rybí omáčka 1 ČL
nadrobno
estragon 3 snítka
nasekané lístky
hořčice hrubozrnná 1 ČL
olivový olej 100 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
želatina 3 plátek

Postup

1

Vložte rybu a česnek do rendlíku, zalijte mlékem a 300 ml vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 8 minut, až půjde rybí maso snadno oddělit prsty. Tresku vyjměte děrovanou lžící a sloupněte kůži. Odstraňte kosti a maso rozdělte na kousky. Česnek rozmačkejte na kašičku.

2

Čočku vsypte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byla potopená, přidejte bouquet garni a mrkev a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 20 minut, až bude čočka uvařená, ale stále v celku a pevná na skus. Sceďte a odstraňte bouquet garni a mrkev.

3

V rendlíku přiveďte k varu víno, přidejte šalotku a vývar a vařte, až se objem zredukuje na 3/4. Přilijte rybí omáčku.

4

Promíchejte čočku, rybu, červenou cibuli a estragon. Prošlehejte hořčici s olivovým olejem, rozmačkaným česnekem a přimíchejte k základní směsi. Osolte a opepřete. Rozdělte do 6 sklenek nebo formiček.

5

Nechte v troše studené vody nabobtnat želatinu, trvá to zhruba 5 minut. Mezitím ochucený vývar znovu přiveďte k varu a vypněte. Vymačkejte želatinu a promíchejte s vývarem, až se rozpustí. Zalijte směs ve sklenkách a dejte na 3 hodiny vychladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín