Porce zdraví pro každého
Suroviny
Postup
Vložte rybu a česnek do rendlíku, zalijte mlékem a 300 ml vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 8 minut, až půjde rybí maso snadno oddělit prsty. Tresku vyjměte děrovanou lžící a sloupněte kůži. Odstraňte kosti a maso rozdělte na kousky. Česnek rozmačkejte na kašičku.
Čočku vsypte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byla potopená, přidejte bouquet garni a mrkev a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 20 minut, až bude čočka uvařená, ale stále v celku a pevná na skus. Sceďte a odstraňte bouquet garni a mrkev.
V rendlíku přiveďte k varu víno, přidejte šalotku a vývar a vařte, až se objem zredukuje na 3/4. Přilijte rybí omáčku.
Promíchejte čočku, rybu, červenou cibuli a estragon. Prošlehejte hořčici s olivovým olejem, rozmačkaným česnekem a přimíchejte k základní směsi. Osolte a opepřete. Rozdělte do 6 sklenek nebo formiček.
Nechte v troše studené vody nabobtnat želatinu, trvá to zhruba 5 minut. Mezitím ochucený vývar znovu přiveďte k varu a vypněte. Vymačkejte želatinu a promíchejte s vývarem, až se rozpustí. Zalijte směs ve sklenkách a dejte na 3 hodiny vychladit.