Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mořská ryba pečená v solné krustě

Delikátně jemné maso. Ideální doplněk: opečená rajčata a zeleninový salát.
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 25 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • mořská ryba (například vlkouš, losos nebo doráda čili pražma) o váze 2 kg, vykuchaná a zbavená žaber
    • 2 citrony; kůru nastrouhejte a jeden z citronů ještě pokrájejte na silné plátky
    • 2 lžičky lístků tymiánu + 2 snítky
    • hrst větviček rozmarýnu; 2 ponechte celé, z ostatních stáhněte lístky a nasekejte je
    • pepř na dochucení
    • 1 kg mořské soli
    • 1 lžička drceného chilli koření
    • 4 bílky, lehce našlehané
    • rozpuštěné máslo a skrojky citronu k podávání

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rybu naplňte plátky citronu, snítkami bylinek a opepřete.

2.
 V misce promíchejte citronovou kůru, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn se solí, chilli a bílky. Část směsi rozetřete na plech, položte na ni rybu a pokryjte ji zbytkem směsi. Pečte dvacet až dvacet pět minut, aby krusta zezlátla a ztvrdla.

3.
 Vyjměte a opatrně odstraňte krustu i kůži. Podávejte z plechu s trochou rozpuštěného másla a skrojky citronu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvělý recept na venkovní grilování. Jen se ryba zabalí do alobalu a po upečení na grilu lehce vyndá. Krusta je tvrdá, takže jde pěkně rozlomit a rybu vyndat. Navíc sůl nemá žádný vliv na chuť (že by byla přesolená).

Přidat komentář