Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marocký mrkvový salát

Skvělá příloha ke grilovaným lilkům i k masu
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát Africká

Ingredience

    • 800 g mrkve, oloupané a nahrubo nastrouhané
    • 2 lžíce chermouly
    • 2 lžíce olivového oleje
    • šťáva z 1 citronu
    • sůl a pepř
    Na kořenicí směs chermoula
    • 150 ml olivového oleje
    • 1 lžíce mletého římského kmínu
    • 2 lžičky koriandru
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • ½ lžičky mleté sladké papriky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • špetka drceného chilli (lze vynechat)
    • 2 hrsti mátových listů, nasekaných

Příprava jídla

1. V míse promíchejte všechny ingredience, aby se mrkev s kořenicí směsí dobře propojila. Osolte a opepřete.

2.
 Salát můžete připravit až dvě hodiny předem a uchovat jej v chladničce.


Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář