0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvové placičky s bylinkovým dipem

Mrkvové placičky s bylinkovým dipem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 43
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2241 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 281 g
Tuky 93 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placičky nám chutnaly teplé i druhý den zastudena. Hodí se jako lehká večeře nebo rychlé party pohoštění.

Suroviny

mrkev 250 g
mladá, očištěná
jarní cibulka 2 ks
česnek 1
tymián 4
mouka 2 PL
libovolná, viz Něco navíc
vejce 1 ks
velké
sůl
pepř
olivový olej 2 PL
Na dip
pažitka 0.5 svazek
řeřicha 0.5 bal
zakysaná smetana 150 g
jogurt 2 PL
sůl
pepř barevný

Postup

1

Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a rozdrťte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte. Všechny přísady vložte do mísy a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a opepřete.

2

Na dip nasekejte pažitku a řeřichu. Zakysanou smetanu smíchejte s jogurtem, solí a pepřem a přidejte bylinky.

3

V pánvi rozehřejte olej. Z mrkvové směsi tvarujte malé hromádky, zploštěte je vidličkou a na středním plameni opékejte z každé strany 3–4 minuty. Podávejte s dipem.

NĚCO NAVÍC
Mrkvové placičky z hrubé mouky jsou křupavější, z hladké mají jemnější strukturu.

Recept je převzatý z knihy Rychlokurs vaření pro vegetariány. Cornelia Schinharlová, Ikar.

Související články

Zeleninové placky: bohatý zdroj vitaminů a vlákniny
  • Tipy a triky

Zeleninové placky: bohatý zdroj vitaminů a vlákniny

Do placek můžete přidávat oblíbené druhy zeleniny, vzájemně kombinovat různé chutě, přidávat koření, tvořit a vykrajovat, smažit nebo péct. Při vaření vám mohou asistovat i malí pomocníci. Příprava zeleninových placek je rychlá a podávat je...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

Eva Dvořáková

Dobrý den, v troubě je zkusit udělat určitě můžete, měly by držet. Bohužel to v redakci nemáme vyzkoušené, ale pokud se vám povedou i v troubě, budeme rádi za zpětnou odezvu! Krásný den za redakci Apetitu přeje, Eva.

Kateřina Nováková

Dobrý den, vyzkoušela jsem v troubě s tím, že jsem mouku nahradila čerstvou strouhankou a pekla při 200 stupních cca 10 min. po obou stranách a povedlo se :)

Martina Zajícová

Dobrý den, Katko, moc děkujeme za zpětnou vazbu a tip na pečení v troubě :-)! Mějte se moc krásně, Martina

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit