Mrkvové placičky s bylinkovým dipem

Mrkvové placičky s bylinkovým dipem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (41)
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2241 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 281 g
Tuky 93 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placičky nám chutnaly teplé i druhý den zastudena. Hodí se jako lehká večeře nebo rychlé party pohoštění.

Suroviny

mrkev 250 g
mladá, očištěná
jarní cibulka 2 ks
česnek 1
tymián 4
mouka 2 PL
libovolná, viz Něco navíc
vejce 1 ks
velké
sůl
pepř
olivový olej 2 PL
Na dip
pažitka 0.5 svazek
řeřicha 0.5 bal
zakysaná smetana 150 g
jogurt 2 PL
sůl
pepř barevný

1 Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a rozdrťte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte. Všechny přísady vložte do mísy a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a opepřete.

2 Na dip nasekejte pažitku a řeřichu. Zakysanou smetanu smíchejte s jogurtem, solí a pepřem a přidejte bylinky.

3 V pánvi rozehřejte olej. Z mrkvové směsi tvarujte malé hromádky, zploštěte je vidličkou a na středním plameni opékejte z každé strany 3–4 minuty. Podávejte s dipem.

NĚCO NAVÍC
Mrkvové placičky z hrubé mouky jsou křupavější, z hladké mají jemnější strukturu.
 

Recept je převzatý z knihy Rychlokurs vaření pro vegetariány. Cornelia Schinharlová, Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

Eva Dvořáková

Dobrý den, v troubě je zkusit udělat určitě můžete, měly by držet. Bohužel to v redakci nemáme vyzkoušené, ale pokud se vám povedou i v troubě, budeme rádi za zpětnou odezvu! Krásný den za redakci Apetitu přeje, Eva.

Kateřina Nováková

Dobrý den, vyzkoušela jsem v troubě s tím, že jsem mouku nahradila čerstvou strouhankou a pekla při 200 stupních cca 10 min. po obou stranách a povedlo se :)

Martina Zajícová

Dobrý den, Katko, moc děkujeme za zpětnou vazbu a tip na pečení v troubě :-)! Mějte se moc krásně, Martina

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit