0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1088 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 80 g
Tuky 71 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrý salát nabízí různé barvy, různé konzistence a chutě. Díky zálivce z modrého sýra máte o slanou chuť a hebkou konzistenci postaráno.

Suroviny

cibule červená ¼ ks
menší, nakrájená na jemné plátky
kedlubna 3 ks
střední, oloupaná a nakrájená na sirky
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené, zbavené jadřince, nakrájené na sirky, zakapané šťávou z citronu
citronová šťáva
vymačkaná z 1 citronu, na zakápnutí jablka
pekanové ořechy ½ hrnku
nasucho opražené nebo opečené v troubě a nasekané
mrkev 3 ks
střední, nakrájená na sirky
petrželka ½ hrnek
hladkolistá, nasekaná najemno
1 hrnek
dresink z modrého sýra podle našeho receptu
krupicový cukr 1 ČL

1 Cibuli vložte na 10 minut do studené vody, potom ji slijte, propláchněte, nechte okapat a osušte.

2 Do větší mísy dejte kedlubny, osolte je, mírně opepřete a promíchejte. Přidejte jablko, pekanové ořechy, mrkev a petrželku a všechno dobře promíchejte. Do dresinku vmíchejte cukr a promíchejte ho se salátem. Před podáváním nechte zhruba hodinu rozležet.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám pekanové ořechy připadají příliš chuťově výrazné, můžete je nahradit jemnějšími vlašskými nebo mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč