Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1088 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 80 g
Tuky 71 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrý salát nabízí různé barvy, různé konzistence a chutě. Díky zálivce z modrého sýra máte o slanou chuť a hebkou konzistenci postaráno.

Suroviny

cibule červená 0.25 ks
menší, nakrájená na jemné plátky
kedlubna 3 ks
střední, oloupaná a nakrájená na sirky
sůl
pepř
čerstvě mletý
jablka 1 ks
zelené, zbavené jadřince, nakrájené na sirky, zakapané šťávou z citronu
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu, na zakápnutí jablka
pekanové ořechy 0.5 hrnku
nasucho opražené nebo opečené v troubě a nasekané
mrkev 3 ks
střední, nakrájená na sirky
petrželka 0.5 hrnek
hladkolistá, nasekaná najemno
1 hrnek
dresink z modrého sýra podle našeho receptu
krupicový cukr 1 ČL

1 Cibuli vložte na 10 minut do studené vody, potom ji slijte, propláchněte, nechte okapat a osušte.

2 Do větší mísy dejte kedlubny, osolte je, mírně opepřete a promíchejte. Přidejte jablko, pekanové ořechy, mrkev a petrželku a všechno dobře promíchejte. Do dresinku vmíchejte cukr a promíchejte ho se salátem. Před podáváním nechte zhruba hodinu rozležet.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám pekanové ořechy připadají příliš chuťově výrazné, můžete je nahradit jemnějšími vlašskými nebo mandlemi.

Dresink ze sýra s modrou plísní

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit