Dobrý salát nabízí různé barvy, různé konzistence a chutě. Díky zálivce z modrého sýra máte o slanou chuť a hebkou konzistenci postaráno.
Suroviny
cibule červená
¼
ks
menší, nakrájená na jemné plátky
kedlubna
3
ks
střední, oloupaná a nakrájená na sirky
sůl
pepř
čerstvě mletý
jablko
1
ks
zelené, zbavené jadřince, nakrájené na sirky, zakapané šťávou z citronu
vymačkaná z 1 citronu, na zakápnutí jablka
pekanové ořechy
½
hrnku
nasucho opražené nebo opečené v troubě a nasekané
mrkev
3
ks
střední, nakrájená na sirky
petrželka
½
hrnek
hladkolistá, nasekaná najemno
1
hrnek
dresink z modrého sýra podle našeho receptu
krupicový cukr
1
ČL
Postup
1
Cibuli vložte na 10 minut do studené vody, potom ji slijte, propláchněte, nechte okapat a osušte.
2
Do větší mísy dejte kedlubny, osolte je, mírně opepřete a promíchejte. Přidejte jablko, pekanové ořechy, mrkev a petrželku a všechno dobře promíchejte. Do dresinku vmíchejte cukr a promíchejte ho se salátem. Před podáváním nechte zhruba hodinu rozležet.
NĚCO NAVÍC
Pokud vám pekanové ořechy připadají příliš chuťově výrazné, můžete je nahradit jemnějšími vlašskými nebo mandlemi.
[[nid:33119]]