Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

4.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1088 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 80 g
Tuky 71 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrý salát nabízí různé barvy, různé konzistence a chutě. Díky zálivce z modrého sýra máte o slanou chuť a hebkou konzistenci postaráno.

Související recepty

Suroviny

menší, nakrájená na jemné plátky
kedlubna 3 ks
střední, oloupaná a nakrájená na sirky
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené, zbavené jadřince, nakrájené na sirky, zakapané šťávou z citronu
vymačkaná z 1 citronu, na zakápnutí jablka
pekanové ořechy ½ hrnku
nasucho opražené nebo opečené v troubě a nasekané
mrkev 3 ks
střední, nakrájená na sirky
petrželka ½ hrnek
hladkolistá, nasekaná najemno
1 hrnek
dresink z modrého sýra podle našeho receptu

Postup

1

Cibuli vložte na 10 minut do studené vody, potom ji slijte, propláchněte, nechte okapat a osušte.

2

Do větší mísy dejte kedlubny, osolte je, mírně opepřete a promíchejte. Přidejte jablko, pekanové ořechy, mrkev a petrželku a všechno dobře promíchejte. Do dresinku vmíchejte cukr a promíchejte ho se salátem. Před podáváním nechte zhruba hodinu rozležet.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám pekanové ořechy připadají příliš chuťově výrazné, můžete je nahradit jemnějšími vlašskými nebo mandlemi.

[[nid:33119]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín