Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené banány s mátou

Na zapečeném banánu si pochutnáte za pár minut – zazáří v něm i ovoce, které je už tak trochu za zenitem.
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 5-8 minut
P

Ingredience

    • 2 banány i se slupkou, podélně rozkrojené
    • 12 lístků čerstvé máty
    • 7 lžic přírodního krupicového cukru
    • 50 g másla
    • šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

1. Upečte banány
Předehřejte troubu na 200 °C. Rozkrojené banány položte slupkou dolů na plech pokrytý pečicím papírem. V každé polovině veďte tři malé zářezy a vložte do nich po lístku máty. Posypte je třemi lžícemi cukru a pět až osm minut zapékejte v troubě, až změknou a zezlátnou.

2. Připravte karamelovou omáčku

V kastrůlku rozehřejte máslo se zbylým cukrem a citronovou šťávou. Povařte tři minuty dozlatova.

Dvě obměny

  • Karamelová omáčka je skvělá i na zmrzlinu! Klidně do ní přidejte pár nasekaných ořechů.
  • Banán můžete také přelít čokoládovým sirupem značky Granko. Koupíte v běžné obchodní síti, 340 g za 47 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář