Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11261 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 1148 g
Tuky 626 g
Vláknina 161 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládová pěna je dokonalá sama o sobě, v kombinaci s banány vznikne efektní dezert.

Suroviny

tmavá čokoláda 300 g
máslo 100 g
chilli sušené špetka
lze vynechat
plátková + mléko na její rozpuštění
sušenky 15 ks
Bebe

Postup

1

Na mírném ohni zahřejte smetanu a postupně do ní dávejte čokoládu, cukr i máslo a svařte na hustou kaši. Na závěr přidejte chilli. Nechte přes noc vychladnout v ledničce.

2

Druhý den dejte krém do mísy a pomocí šlehače vyšlehejte do pěny. Želatinu připravte podle návodu na obale – jen vodu nahraďte mlékem; pak ji nalijte k čokoládové pěně. Dno srnčího hřbetu vyložte potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraje ven. Na dno naneste zhruba polovinu krému a bouchněte s formou o stůl – díky tomu nezůstanou v krému žádné bublinky. Navrch naskládejte polovinu BeBe sušenek, na ně podélně rozkrojené banány a nahoru zbylý krém. Nakonec do krému ještě lehce zatlačte BeBe sušenky – jednu vedle druhé. Překryjte fólií a dejte na čtyři hodiny ztuhnout do ledničky. Vyklopte a nakrájejte na řezy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín