Čokoládová pěna je dokonalá sama o sobě, v kombinaci s banány vznikne efektní dezert.
Suroviny
Postup
Na mírném ohni zahřejte smetanu a postupně do ní dávejte čokoládu, cukr i máslo a svařte na hustou kaši. Na závěr přidejte chilli. Nechte přes noc vychladnout v ledničce.
Druhý den dejte krém do mísy a pomocí šlehače vyšlehejte do pěny. Želatinu připravte podle návodu na obale – jen vodu nahraďte mlékem; pak ji nalijte k čokoládové pěně. Dno srnčího hřbetu vyložte potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraje ven. Na dno naneste zhruba polovinu krému a bouchněte s formou o stůl – díky tomu nezůstanou v krému žádné bublinky. Navrch naskládejte polovinu BeBe sušenek, na ně podélně rozkrojené banány a nahoru zbylý krém. Nakonec do krému ještě lehce zatlačte BeBe sušenky – jednu vedle druhé. Překryjte fólií a dejte na čtyři hodiny ztuhnout do ledničky. Vyklopte a nakrájejte na řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů)
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů)