0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banány v pařížském krému

Banány v pařížském krému

4.8 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11261 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 1148 g
Tuky 626 g
Vláknina 161 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládová pěna je dokonalá sama o sobě, v kombinaci s banány vznikne efektní dezert.

Suroviny

tmavá čokoláda 300 g
moučkový cukr 100 g
máslo 100 g
chilli sušené špetka
lze vynechat
želatina 1 bal
plátková + mléko na její rozpuštění
sušenky 15 ks
Bebe

1 Na mírném ohni zahřejte smetanu a postupně do ní dávejte čokoládu, cukr i máslo a svařte na hustou kaši. Na závěr přidejte chilli. Nechte přes noc vychladnout v ledničce.

2 Druhý den dejte krém do mísy a pomocí šlehače vyšlehejte do pěny. Želatinu připravte podle návodu na obale – jen vodu nahraďte mlékem; pak ji nalijte k čokoládové pěně. Dno srnčího hřbetu vyložte potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraje ven. Na dno naneste zhruba polovinu krému a bouchněte s formou o stůl – díky tomu nezůstanou v krému žádné bublinky. Navrch naskládejte polovinu BeBe sušenek, na ně podélně rozkrojené banány a nahoru zbylý krém. Nakonec do krému ještě lehce zatlačte BeBe sušenky – jednu vedle druhé. Překryjte fólií a dejte na čtyři hodiny ztuhnout do ledničky. Vyklopte a nakrájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč