Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 702 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 110 g
Tuky 25 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Banánová mana! Zkaramelizovaný cukr, zázvor a rum – to je dokonalost sama. Podávejte třeba s čokoládovou zmrzlinou.

Suroviny

třtinový cukr 2 PL
zázvor (čerstvý) 2 ks
oloupaný, nastrouhaný
pevné, na šikmé plátky
pomerančová šťáva 2 PL
či bílý rum
mandle plátky
na ozdobu
čokoládová zmrzlina
nebo stracciatella či banánová

Postup

1

V široké pánvi rozpusťte máslo a vmíchejte zázvor. Po půl minutě posypte rovnoměrně cukrem, sejměte z ohně a v jedné vrstvě poklaďte banány. Vraťte na střední oheň a opékejte minutu až dvě. Obraťte obracečkou a opečte dohněda i z druhé strany.

2

Pak pokropte pomerančovou šťávou nebo rumem a nechte vařit ještě 30–60 sekund, až šťáva začne sirupovatět. Rozdělte ihned na zmrzlinu a posypte mandlemi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...