Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina s karamelovými krutonky

Skvělý tip, jak naložit s pečivem od včerejška. Karamelové krutony využijete k celé řadě krémových, například tvarohových, dezertů

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 1–1,5l balení kvalitní vanilkové (nebo jiné oblíbené) zmrzliny
    • 1 malou bagetu od včerejška
    • 100 g másla
    • 200 g krupicového cukru, nejlépe přírodního

     

Příprava jídla

1. V silnostěnné pánvičce nebo kastrůlku rozpusťte máslo, přisypte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat (cukr se začne tavit, získá tekuté skupenství a zlatohnědou barvu). Buďte opatrní – žhavý karamel umí pěkně spálit neobratné prsty.

2. Bagetu zbavte kůrky a nakrájejte ji na plátky. Střídku pak rozkrájejte na kostičky – ideální jsou asi půlcentimetrové hrany. Kostičky vsypte do karamelu, promíchejte a pánvičku sejměte z ohně. Pomocí vařečky je opatrně, ale pečlivě obalte v karamelu.

3. Ze zmrzliny vytvořte úhledné bochánky (inspirovat se můžete naším tipem v sekci Jak na to), rozdělte ji do servírovacích misek a zalijte karamelovými krutony.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20x skvělá domácí zmrzlina

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.21

Přidat komentář