Kávová zmrzlina s piniovým karamelem

Kávová zmrzlina s piniovým karamelem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2726 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 153 g
Tuky 198 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hořkosladký hřích

Suroviny

mléko 400 ml
smetana ke šlehání 200 ml
40 g
kávová zrna
žloutek 4 ks
med 150 ml
tekutý, nejlépe akátový
200 g
piniová semena
sůl 1 špetka

1 Nalijte mléko a smetanu do rendlíku. Přidejte lehce podrcená kávová zrna, zahřejte na nízkém plameni k bodu varu a vypněte. Nechte 30 minut vylouhovat.

2 V ohnivzdorné míse šlehejte žloutky, 100 g medu a špetku soli do pěny. Přidejte připravenou smetanovou kávu a za stálého míchání vařte nad horkou vodní lázní do zhoustnutí – až krém ulpívá na vařečce.

3 Propasírujte a nechte vychladnout. Umelte polovinu piniových semen a vmíchejte do krému. Krém dejte do zmrzlinovače a spusťte ho. (Jestli ho nemáte, dejte směs na asi 4 hodiny do mrazáku a během mrazení aspoň 3x prošlehejte.)

4 V kastrůlku smíchejte zbylý med a zbylá celá piniová semena a zahřívejte, až získáte zlatý karamel. Nalijte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Pak ho rozlámejte a podávejte se zmrzlinou.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit