0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilková zmrzlina na ruční pohon

Vanilková zmrzlina na ruční pohon

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 890 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 65 g
Tuky 68 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My jsme zmrzlinu připravili otáčením v ruční pračce, ale doma to zvládnete i pomocí dvou znovu uzavíratelných sáčků. Nejlepší je čerstvá, k uchování v mrazáku se nehodí.

Suroviny

mléko 100 ml
plnotučné
moučkový cukr 50 g
podle chuti
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit dření z 1/4 vanilkového lusku
led 500 g
v kostkách
sůl 4 PL
hrubá

1 V nádobě s nálevkou smíchejte smetanu a mléko, přidejte cukr, vanilkový extrakt (nebo přidejte dřeň z 1/4 vanilkového lusku) a dobře zamíchejte, aby se cukr rozpustil. Připravte si 2 uzavíratelné sáčky, jeden větší a jeden menší.

2 Do menšího sáčku nalijte smetanovou směs, vytlačte co nejvíc vzduchu a uzavřete (pokud máte tu možnost, využijte svářečku fólií). Do většího sáčku nasypte trochu ledu, vložte sáček se zmrzlinovou směsí a doplňte ledem. Zasypte solí a dobře sáček uzavřete.

3 Sáčkem vydatně třeste (dobré je sáček obalit utěrkou, aby vás nezábly ruce) a hrkejte, aby byl sáček se směsí pokrytý ledem a směs začala tuhnout zhruba do konzistence točené zmrzliny – trvá to asi 10 minut. Čím déle budete třást, tím by měla být zmrzlina tužší. Vyjměte a ihned podávejte, třeba k ovoci nebo ke koláči či k jablečno-dýňovému pyré.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč