Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilková zmrzlina na ruční pohon

Vanilková zmrzlina na ruční pohon

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 890 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 65 g
Tuky 68 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My jsme zmrzlinu připravili otáčením v ruční pračce, ale doma to zvládnete i pomocí dvou znovu uzavíratelných sáčků. Nejlepší je čerstvá, k uchování v mrazáku se nehodí.

Suroviny

mléko 100 ml
plnotučné
podle chuti
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit dření z 1/4 vanilkového lusku
led 500 g
v kostkách
sůl 4 PL
hrubá

Postup

1

V nádobě s nálevkou smíchejte smetanu a mléko, přidejte cukr, vanilkový extrakt (nebo přidejte dřeň z 1/4 vanilkového lusku) a dobře zamíchejte, aby se cukr rozpustil. Připravte si 2 uzavíratelné sáčky, jeden větší a jeden menší.

2

Do menšího sáčku nalijte smetanovou směs, vytlačte co nejvíc vzduchu a uzavřete (pokud máte tu možnost, využijte svářečku fólií). Do většího sáčku nasypte trochu ledu, vložte sáček se zmrzlinovou směsí a doplňte ledem. Zasypte solí a dobře sáček uzavřete.

3

Sáčkem vydatně třeste (dobré je sáček obalit utěrkou, aby vás nezábly ruce) a hrkejte, aby byl sáček se směsí pokrytý ledem a směs začala tuhnout zhruba do konzistence točené zmrzliny – trvá to asi 10 minut. Čím déle budete třást, tím by měla být zmrzlina tužší. Vyjměte a ihned podávejte, třeba k ovoci nebo ke koláči či k jablečno-dýňovému pyré.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...