Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená ryba s brambůrkami

Svůdně rychlé jídlo

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT35M
Pečení 0:35
Americká

Ingredience

    • 1 kg velkých pevných brambor
    • olej na zakapání a na vymazání  plechu
    • 12 kousků (filátek) pevné bělomasé  ryby, například aljašské tresky,  celková váha 750 g
    • sůl
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 3 bílky, lehce rozšlehané vidličkou s 1 lžící nízkotučného mléka
    • 160 g strouhanky smíchané se 40 g rozdrcených kukuřičných lupínků

    Na tatarskou omáčku:

    • 2 žloutky (musí být zcela nezávadné)
    • 1 lžíci citronové šťávy
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 lžičku kremžské nebo dijonské  hořčice
    • 250 ml rostlinného oleje
    • 2 lžíce mléka
    • 2 lžíce jemně nasekaných kyselých  okurek
    • 2 lžíce kaparů, odkapaných
    • 2 lžíce nasekané pažitky

     

     

     

     

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné centimetr a půl, a ty pak na centimetr široké hranolky. Rozložte je na plech a zakapejte olejem. Nepřikryté je pečte do zlatohněda (trvá to kolem 35 minut).

2. Mouku nasypte na talířek nebo prkénko. Každé filé mírně osolte a z obou stran obalte v mouce (trochu přitlačte, aby držela; pak plátek ryby oklepejte). Poté filé protáhněte v bílcích rozšlehaných s mlékem a nakonec je obalte ve strouhance s kukuřičnými lupínky a oklepte.

3. Plátky ryby naklaďte na vymazaný plech; až se budou brambory péct čtvrt hodiny, vložte nad ně plech s filé a oboje pečte ještě dvacet minut.

4. Mezitím si připravte tatarskou omáčku: žloutky, citronovou šťávu, hořčici a sůl dejte do nádoby robota a dohladka prošlehejte. ­Otvorem ve víku tenkým pramínkem přilévejte olej a šlehejte, dokud směs nezhoustne (trvá to asi pět minut). Nemáte-li robota, prošlehávejte metlou a olej přilévejte po kapkách, později tenkým pramínkem.

5. Přelijte základ ,tatarky‘ do misky; pokud se vám omáčka zdá moc hustá, zřeďte ji trochou mléka. Vmíchejte zbylé ingredience, vytáhněte z trouby rybu i brambory a servírujte.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.28

Přidat komentář