Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč se zeleninou a sýrem

Se zeleninou a pikantním sýrem
Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: 1 hodina Pečení: 45–50 minut
P
Koláč Francouzská

Ingredience

    Na základní těsto:
    • 200 g hladké mouky
    • 100 g másla, nakrájeného  na kousky
    • 1 vejce
    • 1 lžičku soli

    Na náplň:
    • 40 g másla
    • 90 g cuket, šikmo nakrájených na plátky
    • po 80 g fazolek a zeleného hrášku (můžete nahradit  mraženými)
    • 3 střední cibule,  rozkrojené na čtvrtky
    • 300 ml mléka
    • 20 g hladké mouky
    • 2 velká vejce
    • 100 g kozího sýra (můžete nahradit brynzou)
    • 3 malá, pevná,  ale zralá rajčata

Příprava jídla

Základní těsto:
1. Na těsto připravované v robotu vsypte mouku prosátou se solí do nádoby spolu s máslem a promixujte, až směs připomíná drobenku. Přidejte vejce a znovu mixujte, až se směs spojí v těsto. Při ruční výrobě zapracujte kousky másla do mouky prosáté se solí pomocí prstů nebo jídelního nože a pak vpracujte vejce. Těsto nehněťte příliš dlouho, bylo by tuhé. Kouli těsta zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v chladničce.

2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do trouby vložte pečicí plech. Chladné těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše nebo válu, pomocí válečku je přeneste do formy a tlakem prstů jím formu vyložte. Pečlivě vymačkejte do zvlněných okrajů; přes povrch přejeďte válečkem, abyste zarovnali přečnívající okraje. Těsto propíchejte vidličkou, navrch položte list pečicího papíru (nemusí přesně kopírovat tvar formy) a vsypte do něj hrst suchých luštěnin (fazolí). Ty papír zatíží.

3. Formu položte na rozpálený pečicí plech v troubě (těsto dostane tepelný náraz a dno nebude navlhlé) a pečte 10 minut. Pak opatrně odstraňte papír s luštěninami a pečte dalších 10 minut, až je těsto jemně zlatavé.

Náplň:
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpusťte máslo a asi 5 minut na něm opékejte všechnu zeleninu. Směs pak zaprašte moukou a zalijte mlékem. Za stálého míchání vařte mírným varem asi pět minut, až vznikne hustá hladká omáčka.

2. Do omáčky přidejte vejce, promíchejte ji, osolte a opepřete. Směs vlijte do předpečené těstové ,misky‘ a posypte sýrem a rajčaty, nakrájenými na osminky.

3. Koláč pečte asi 40 minut, až jeho náplň zpevní a zezlátne. Před vyjmutím z formy nechte quiche trochu vychladnout, nejlépe na mřížce.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.48
Obrazek uzivatele
JEN CHCI DOPORUCIT PECENI V MIKROVLNCE S FUNKCÍ CRISP. TĚSTO NECHAT CCA 5 MINUT PREDPECT A POTOM PRIDAT NAPLN A PECT 11-15MINUT.

Přidat komentář