Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční rybí polévka

Lehce zahuštěný rybí vývar přijde vhod obzvlášť těm, kdo viděli zlaté prasátko – připraví prázdný žaludek na sytý hlavní chod.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Polévka Česká

Ingredience

    • cca 400 g kapřího masa (i hlava, odřezky a jikry nebo mlíčí)
    • 1 menší cibule, přepůlená
    • 1 střední petržel, nakrájená na nudličky
    • 1 velká mrkev, nakrájená na nudličky
    • kousek celeru, nakrájený na nudličky
    • ½ lžíce másla
    • 1 lžíce krupice
    • 3 lžíce zakysané smetany
    • 1 vrchovatá lžička hladké mouky
    • zelená petrželka, nasekaná
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Očištěnou rybu a hlavu dejte vařit do litru studené vody, osolte, opepřete a přidejte cibuli. Až ryba změkne, vývar přeceďte a vhoďte do něj ostatní zeleninu; povařte ji doměkka. Potom přidejte obrané a pokrájené maso, případně přisypte i jikry či mlíčí, krupici opraženou na másle a kysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Nechte vše povařit. Podávejte posypané zelenou petrželkou; chcete-li, doplňte křupavými krutony.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Klasické štědrovečerní menu

Klasické štědrovečerní menu

Norská rybí polévka

Smažený kapr

Bramborový salát

REKLAMA

Přidat komentář