0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skotská slavnostní rybí polévka

Skotská slavnostní rybí polévka

4.3 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 72 g
Tuky 147 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá hustá a krémová rybí polévka z pera šéfkuchaře pražské rybí restaurace Fish Josefa Rychtera.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
mrkev 100 g
na kostičky
pórek 100 g
nadrobno
cibule 100 g
na kostičky
brambory 100 g
na kostky
mouka pšeničná hladká 35 g
hořčice anglická 1 PL
nebo dijonská
losos 250 g
platýs 250 g
uzený, nebo halibut, treska či mořský jazyk
krevety 250 g
větší, loupané
smetana ke šlehání 250 ml
pepř
čerstvě mletý
sůl

1 Zeleninu včetně brambor opékejte 3–5 minut na oleji, zaprašte moukou a ještě 1 minutu míchejte. Zalijte 750 ml vody, přidejte hořčici, osolte, opepřete a vařte, až budou brambory téměř měkké.

2 Potom přidejte rybí maso nakrájené na velké kostky (o hraně alespoň 3 cm), krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Zjemněte smetanou, už jen krátce zahřejte a případně dochuťte solí a pepřem. Tahle slavnostní polévka je plná dobrot a měla by v ní ,lžíce stát‘.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit