Skvělá hustá a krémová rybí polévka z pera šéfkuchaře pražské rybí restaurace Fish Josefa Rychtera. Skotská slavnostní rybí polévka si určitě najde své místo i na českém stole.
Suroviny
slunečnicový olej
2
PL
mrkev
100
g
na kostičky
pórek
100
g
nadrobno
cibule
100
g
na kostičky
brambory
100
g
na kostky
hořčice anglická
1
PL
nebo dijonská
losos
250
g
platýs
250
g
uzený, nebo halibut, treska či mořský jazyk
krevety
250
g
větší, loupané
smetana ke šlehání
250
ml
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
Postup
1
Zeleninu včetně brambor opékejte 3–5 minut na oleji, zaprašte moukou a ještě 1 minutu míchejte.
2
Zalijte 750 ml vody, přidejte hořčici, osolte, opepřete a vařte, až budou brambory téměř měkké.
3
Potom přidejte rybí maso nakrájené na velké kostky (o hraně alespoň 3 cm), krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
4
Zjemněte smetanou, už jen krátce zahřejte a případně dochuťte solí a pepřem. Tahle slavnostní polévka je plná dobrot a měla by v ní ,lžíce stát‘.
Komentáře