Skotská slavnostní rybí polévka

Skotská slavnostní rybí polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2080 kcal
Bílkoviny 119 g
Cukr 65 g
Tuky 147 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá hustá a krémová rybí polévka z pera šéfkuchaře pražské rybí restaurace Fish Josefa Rychtera.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
mrkev 100 g
nakrájená na kostičky
100 g
pór nakrájený nadrobno
cibule 100 g
nakrájená na kostičky
brambory 100 g
nakrájené na kostky
mouka pšeničná hladká 35 g
hořčice anglická 1 PL
nebo dijonská hořčice
losos 250 g
250 g
platýz uzený, nebo halibut, treska nebo mořský jazyk
krevety 250 g
větší, loupané
smetana ke šlehání 250 ml
pepř
čerstvě mletý
sůl

Zeleninu včetně brambor opékejte 3–5 minut na oleji, zaprašte moukou a ještě 1 minutu míchejte. Zalijte 750 ml vody, přidejte hořčici, osolte, opepřete a vařte, až budou brambory téměř měkké. Potom přidejte rybí maso nakrájené na velké kostky (o hraně alespoň 3 cm), krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Zjemněte smetanou, už jen krátce zahřejte a případně dochuťte solí a pepřem. Tahle slavnostní polévka je plná dobrot a měla by v ní ,lžíce stát‘.

Komentáře

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit