Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 72 g
Tuky 147 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá hustá a krémová rybí polévka z pera šéfkuchaře pražské rybí restaurace Fish Josefa Rychtera.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
mrkev 100 g
na kostičky
pórek 100 g
nadrobno
cibule 100 g
na kostičky
na kostky
hořčice anglická 1 PL
nebo dijonská
losos 250 g
platýs 250 g
uzený, nebo halibut, treska či mořský jazyk
krevety 250 g
větší, loupané
pepř
čerstvě mletý
sůl

Postup

1

Zeleninu včetně brambor opékejte 3–5 minut na oleji, zaprašte moukou a ještě 1 minutu míchejte.

2

Zalijte 750 ml vody, přidejte hořčici, osolte, opepřete a vařte, až budou brambory téměř měkké.

3

Potom přidejte rybí maso nakrájené na velké kostky (o hraně alespoň 3 cm), krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut.

4

Zjemněte smetanou, už jen krátce zahřejte a případně dochuťte solí a pepřem. Tahle slavnostní polévka je plná dobrot a měla by v ní ,lžíce stát‘.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

04.06.2023 01:04
Dělám zcela bez uzené ryby a je výborná.
18.12.2009 08:59
Polievka je fantasticka, robila som ju minule Vianoce a mala velky ohlas... jednoznacne odporucam...
11.12.2009 13:45
Polévka velmi dobrá jen opatrně s přidáním uzené ryby. přidala jsem jí trochu víc a dost přehlušila celkovou chuť

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...