0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí polévka s lososem

Rybí polévka s lososem

4.2/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2395 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 159 g
Tuky 118 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi chutná variace na klasickou krevetovou polévku. Dejte si tu práci a upečte k ní sušenky ve tvaru rybiček – zaručeně sklidíte potlesk!

Suroviny

máslo 1,5 PL
cibule 1 ks
nadrobno
pórek 1 ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar zeleninový 1,5 l
nebo rybí
brambory 2 ks
středně velké, oloupané a nakrájené na 1cm kostičky
losos 450 g
bez kůže, na 2cm plátky
mléko 220 ml
kopr 2 PL
nasekaný, čerstvý
sůl
pepř

Postup

1
Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo. Přidejte cibuli i pórek a opékejte je, dokud nezměknou; mělo by stačit pět až osm minut. Pak přimíchejte mouku, stáhněte plamen a za občasného míchání ještě asi tři minuty smažte.
2
Do kastrolu přilijte vývar, promíchejte a přisypte brambory. Osolte, opepřete a uveďte k varu. Pak zmírněte plamen, přiklopte pokličkou a vařte přibližně dvacet minut (do změknutí brambor).
3
Přidejte kostky lososa a mléko a polévku ještě tři až pět minut povařte. Poté vmíchejte smetanu a kopr. Polévku prohřejte, ale už nevařte; podle potřeby dochuťte. Podávejte se sýrovými sušenkami ve tvaru rybiček.
Know–how
Lososa v polévce vařte jen chviličku – tak, aby nebyl syrový. Jinak by se začal rozpadat.
 
Sýrové rybičky:
Na pracovní ploše smíchejte 200 g hladké mouky, 120 g hery nebo másla, 120 g taveného smetanového sýra a sůl. Zpracujte hladké těsto. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Na pomoučněném vále ho vyválejte na půlcentimetrový plát a vykrajujte rybičky (či jiné tvary). Přeneste je na vymazaný plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte mletou paprikou, mákem nebo kmínem a pečte dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

Rybicky jsem nepekla, ale i tak polevka sklidila uspech.

Anonym

Zkusili jsme uvařit i ze zbytků upečeného lososa a bylo to výtečné! Dobrý tip, jak se zbavil nedojedené ryby.

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.62

Jana Doležalová

Výborná slavnostní polévka, kterou již několik let připravuji jako štědrovečerní. Vždy sklidí úspěch.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč