Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza s fetou a karamelizovanou cibulí

Domácí ‚fast food‘. Hotový korpus zjednoduší život...

Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Řecká

Ingredience

    • 4 velké cibule (o celkové  hmotnosti asi 750 g)
    • 2 stroužky česneku
    • 20 g másla
    • 2 lžíce olivového oleje plus  ještě na pokapání
    • 2 lžičky moučkového cukru
    • 200 g sýru feta
    • 2 velké větvičky rozmarýnu  (otrhané lístky) nebo lžičku sušeného
    • 2 hotové korpusy na pizzu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Osmažte cibuli
Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké klínky. Najemno nakrájejte česnek. Máslo s olejem rozpalte ve velké pánvi nebo woku, přihoďte cibuli i česnek a za občasného míchání smažte na středním plameni čtvrt hodiny, dokud zelenina nezezlátne. Přimíchejte cukr a ještě minutu nebo dvě vařte. Osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2. Ozdobte pizzy
Každý korpus položte na vymaštěný pečicí plech a pokryjte cibulovou směsí. Na ni rozdrobte fetu a lístky rozmarýnu. Nakonec na pizzy rozdrťte trochu černého pepře a pokapejte je olivovým olejem. Pečte deset minut; podávejte nejlépe se zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.8

Přidat komentář