Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s citronem na medu

Všechny ingredience máte doma. Pouhých pět přísad...
Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka s kůží, každé o hmotnosti asi 150 g
    • 1 velký citron
    • 1 lžíci medu
    • 1 lžíci škrobové moučky
    • 2 lžičky čerstvého tymiánu nebo lžičku sušeného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Dejte péct kuře
Gril předehřejte na nejvyšší teplotu a mírně vymastěte nízký pekáč. Prsíčka do něj položte kůží dolů, osolte, opepřete a pět minut opékejte. Mezitím odkrojte z citronu čtyři tenká kolečka.

2. Navršte chutné vrstvy

Otočte prsíčka kůží nahoru a na každé položte plátek citronu. Posypte je lístky tymiánu, znovu trochu osolte, opepřete a pokapejte medem. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbytku citronu a zalijte dvěma lžícemi vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu. Vraťte pekáč pod gril a pečte ještě deset minut, dokud není maso zlatavé a propečené. Podávejte s rýží nebo bramborami a se zeleninou, například pórkem či brokolicí.

Kouzelná přísada
Jemná kukuřičná škrobová moučka je ideální ‚zahušťovadlo‘ s daleko menším kalorickým nábojem, než jaký má tradiční zásmažka z mouky a tuku. Škrob se navíc skvěle rozpouští a netvoří hrudky. Stačí jedna lžíce, rozmíchaná ve studené tekutině; přilijete do polévky či omáčky, a až tekutinu přejde var, bude náležitě zahuštěná.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.11
Obrazek uzivatele
Recept se nachází také v č.1/05, str.23

Přidat komentář