Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny se špenátem a pórkem

Mají ,parametry‘ lehkého oběda. Skvěle je doplníte trochou čatní nebo naložené zeleniny.
Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 100 g másla
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 2 velké pórky o celkové  hmotnosti asi 450 g, pokrájené najemno
    • 500g balení ‚penne rigate‘  či jiných krátkých silných těstovin
    • 200 ml zakysané smetany
    • 1 lžíci kremžské hořčice
    • 120 g dánského modrého sýra (lze nahradit nivou nebo  gorgonzolou), nakrájeného na větší kostky
    • 8 sušených rajčat v oleji, okapaných a jemně pokrájených
    • 200 g listového špenátu (zmrazený nabízí například Bonduelle)

Příprava jídla

1. Povařte pórek
Máslo s olejem rozpalte ve velkém hrnci, přidejte pórek a trochu horké vody. Přikryjte a na mírném plameni vařte, až pórek změkne.

2. Následují těstoviny
Mezitím uvařte těstoviny. K pórku přidejte zakysanou smetanu, hořčici, tři čtvrtiny sýra, osolte a opepřete. Míchejte, dokud se sýr neroztaví. Odstavte.

3. Všechno smíchejte

Slijte těstoviny, ale vodu z nich si ponechte stranou. Těstoviny přidejte do omáčky, promíchejte je a případně přidejte trochu vody z vaření. Postupně, po hrstech, přimíchávejte špenát; pokud je třeba, přilijte ještě vodu. Nakonec do směsi vmíchejte zbytek sýra a podávejte.

Kouzelná přísada
Pravý francouzský sýr s modrou plísní je jemný, sladce pikantní a uvnitř krémový. Obyčejné špagety povýší na skutečnou lahůdku. Cantorel, 150 g okolo 58 Kč, najdete například v Tescu nebo Delvitě.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
proč jsou v receptu rajčata? jinak to vypadá dobře, to si uvaříme!
Obrazek uzivatele
Protože sušený jsou dobrý skoro ke všemu. :)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.14
Obrazek uzivatele
V jaké fázi se ale mají do receptu ty rajčata přidat? Jsou v ingrediencích, ale už ne v postupu vaření...?
Obrazek uzivatele
výborné jemné lehké těstoviny... manžel se v obchodě nedohledal sušených rajčat v oleji, tak jsem to zkusila bez nich a i tak to byla skvělá večeře!
Obrazek uzivatele
Recept je opravdu výborný, používám "suchá" sušená rajčata, nejsou pak totiž tak mastná, zkuste je najít u "Vietnamců", jsou italská, prodávají je dokonce levněji než v klasických potravinách. Těstovinám dodávají chuťový "šmrnc", dodávají jídlu výraznost.

Přidat komentář