0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

Cuketové špagety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

4 / 5. Počet hodnocení: 120
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2526 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 190 g
Tuky 140 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová omáčka je stejně snadná jako lahodná. A vy se k ní budete často vracet! Rychlé cuketové špagety jsou skvělým letním jídlem, které se stane hitem vaší kuchyně. 

Suroviny

olivový olej 4 PL
máslo 50 g
česnek 2 stroužky
jemně nakrájené
cuketa 1 kg
nakrájená na jemná kolečka
špagety (těstoviny) 500 g
zakysaná smetana 100 ml
parmazán 50 g
strouhaný
petrželka 1 hrst
zelená, sekaná
sůl
pepř
na dochucení

Postup

1

Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo.

2

Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné.

3

Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus; obvykle to trvá kolem osmi minut.

4

K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat.

5

Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte.

6

Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.

Variace  Další skvělou variantu získáte, když silnější plátky cukety ogrilujete nebo opečete na grilovací pánvi, promícháte s olivovým olejem, citronovou šťávou a sekaným česnekem.

Související články

6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu
  • Tipy a triky

6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu

Ze zahrádek sklízíme čerstvé, šťavnaté plody, z trhu nosíme koše plné zeleniny. Letní kuchyni vládne zeleninová královna – cuketa. Jak zužitkovat přezrálé plody nebo přebytky úrody? Podívejte se s námi, jak z cukety vyčarovat spoustu...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Anonym

Sice moje verze vypadala velmi odlišně od té co je na obrázku, ale výsledek všem moc chutnala a ráda se k receptu vracím! doporučuju! lehké a jemné!

Anonym

Je to opravdu vynikající a děsně jednoduché. Musím přiznat, že cuketu moc nemusím, ale v této kombinaci bych ji mohla každý den:-). Doporučuji všem!

Anonym

Prosím, jaké číslo apetitu je tento recept.Dík

Anonym

Špagety s cuketou jsou super, mám ale raději přeci jen tu variantu pouze s olivovým olejem bez smetany...přidám ale o to více česneku a chili! Taky cuketu na hrubo nastrouhám než krájim na kolečka. Každopádně je to super svěží recept :-)

Iva Knapčíková

výborné! já přidávám ještě trochu bazalky. nikdy bych neřekla, že těstoviny s cuketou mohou být tak dobré a zároveň jednoduché.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit