Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2772 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 238 g
Tuky 140 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová omáčka je stejně snadná jako lahodná. A vy se k ní budete často vracet!

Suroviny

olivový olej 4 PL
máslo 50 g
česnek 2
jemně nakrájené
cuketa 1 kg
nakrájená na jemná kolečka
špagety 500 g
zakysaná smetana 100 ml
parmazán 50 g
strouhaný
petrželka 1 hrst
zelená, sekaná
sůl
pepř
na dochucení

1.  Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus; obvykle to trvá kolem osmi minut.

 


2.  K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat. Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte. Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.

Variace  Další skvělou variantu získáte, když silnější plátky cukety ogrilujete nebo opečete na grilovací pánvi, promícháte s olivovým olejem, citronovou šťávou a sekaným česnekem.

 

Komentáře

Anonym

Sice moje verze vypadala velmi odlišně od té co je na obrázku, ale výsledek všem moc chutnala a ráda se k receptu vracím! doporučuju! lehké a jemné!

Anonym

Je to opravdu vynikající a děsně jednoduché. Musím přiznat, že cuketu moc nemusím, ale v této kombinaci bych ji mohla každý den:-). Doporučuji všem!

Anonym

Prosím, jaké číslo apetitu je tento recept.Dík

Anonym

Špagety s cuketou jsou super, mám ale raději přeci jen tu variantu pouze s olivovým olejem bez smetany...přidám ale o to více česneku a chili! Taky cuketu na hrubo nastrouhám než krájim na kolečka. Každopádně je to super svěží recept :-)

Iva Knapčíková

výborné! já přidávám ještě trochu bazalky. nikdy bych neřekla, že těstoviny s cuketou mohou být tak dobré a zároveň jednoduché.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit