
Uživatelský
recept
recept
Tuňákový salát
Popis receptu:
Kombinace tuňáka, zeleniny a těstovin.
Autor: Věra Růžičková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
300g těstovin farfale
3 papriky (červená, žlutá, zelená)
2 červené cibule
konzerva černých oliv
100 g bílého jogurtu
lžíce kečupu
lžíce plnotučné hořčice
čili omáčka podle chuti
pepř a sůl
citrón
Příprava jídla
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu s kapkou olivového oleje, slijeme a propláchneme studenou vodou. Papriky a cibuli nakrájíme na kostičky. Do velké mísy nasypeme těstoviny a přidáme nakrájenou zeleninu, olivy a rozdrobené maso tuňáka. Přidáme jogurt, kečup, hořčici a podle chuti také čili omáčku a důkladně promícháme. Na závěr salát podle chuti osolíme, opepříme a pocitrónujeme.
Přidat komentář