Originální pochoutka pro chvíle, kdy chcete překvapit. Tuňákové filety se zajímavou omáčkou z bílého vína, sojové omáčky, sezamového oleje a octa.
Suroviny
víno bílé
125
ml
sójová omáčka
125
ml
krupicový cukr
2
PL
jemný
ocet
1
PL
černý, lze nahradit jiným rýžovým octem
sezamový olej
½
ČL
tuňák
250
g
očištěné filety
sezamová semínka
150
g
rostlinný olej
1
PL
zázvor nakládaný
k podávání, takový, jaký se jí k suši
Postup
1
Víno, sójovou omáčku, cukr, ocet a sezamový olej dejte do rendlíku, zahřejte na vysokém plameni a vařte a míchejte asi 2–3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka lehce zhoustla. Dejte stranou a nechte zchladnout.
2
Tuňáka důkladně obalte v sezamu. Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi na vysokém plameni a tuňáka opečte z každé strany 30 sekund. Velmi ostrým nožem ho pak nakrájejte na teninké plátky. Rozdělte je na čtyři talíře a podávejte s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Škola vaření: Carpaccio tenké jako papír (12 receptů )