0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki

Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1800 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 46 g
Tuky 121 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální pochoutka pro chvíle, kdy chcete překvapit. Tuňákové filety se zajímavou omáčkou z bílého vína, sojové omáčky, sezamového oleje a octa.

Suroviny

víno bílé 125 ml
sójová omáčka 125 ml
krupicový cukr 2 PL
jemný
ocet 1 PL
černý, lze nahradit jiným rýžovým octem
sezamový olej 0.5 ČL
tuňák 250 g
očištěné filety
sezamová semínka 150 g
rostlinný olej 1 PL
zázvor nakládaný
k podávání, takový, jaký se jí k suši

1 Víno, sójovou omáčku, cukr, ocet a sezamový olej dejte do rendlíku, zahřejte na vysokém plameni a vařte a míchejte asi 2–3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka lehce zhoustla. Dejte stranou a nechte zchladnout.

2 Tuňáka důkladně obalte v sezamu. Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi na vysokém plameni a tuňáka opečte z každé strany 30 sekund. Velmi ostrým nožem ho pak nakrájejte na teninké plátky. Rozdělte je na čtyři talíře a podávejte s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit