Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňákové špagety alla puttanesca

Bleskovka po italsku!

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Těstoviny

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 1 lžíce sušeného oregana
    • 1–2 červené chilli papričky, nasekané
    • 40 g menších kaparů (poupat)
    • 50 g vypeckovaných černých oliv, nasekaných nahrubo
    • 2x 400 g konzerva krájených rajčat
    • 320 g tuňáka ve vlastní šťávě (cca 2 plechovky, podle gramáže)
    • šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
    • 350 g špaget + sůl
    • 100 g baby špenátu
    • nasekaná bazalka nebo hladkolistá petrželka a nastrouhaný parmazán k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi na olivovém oleji opékejte asi 1 minutu česnek, oregano a chilli papričky (nenechte česnek zhnědnout!). Přidejte kapary, olivy a rajčata. Vařte zhruba 5 minut, pak přidejte rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu a kůru a nechte mírným varem probublávat dalších 15 minut.

2 Mezitím uvařte špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, ihned je pomocí servírovacích kleští přendejte z vody rovnou do pánve s omáčkou. Promíchejte, vypněte vařič a vhoďte špenát, který teplem sám dojde a zavadne. Ozdobte lístky bazalky či petrželky a nastrouhaným parmazánem, chcete-li.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s čočkou a salsou verde

Quesadilly s chorizem a cuketami

Bramborový salát s lososem a mákem

Studená polévka salmorejo

Ty nejlepší těstoviny a omáčky

Přidat komentář