Bleskovka po italsku!
Suroviny
olivový olej
2
PL
česnek
2
stroužky
na plátky
oregano
1
PL
sušené
chilli paprička
2
ks
1–2 ks, červená, nasekaná
kapary
40
g
menší (poupata)
olivy černé
50
g
vypeckované, nasekané nahrubo
2x 400g konzerva
tuňák
320
g
ve vlastní šťávě (cca 2 plechovky, podle gramáže)
citron
½
ks
vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra
špagety (těstoviny)
350
g
sůl
baby špenát
100
g
bazalka
nebo hladkolistá petrželka, nasekaná, k podávání
nastrouhaný, k podávání, nemusí být
Postup
1
Ve velké pánvi na olivovém oleji opékejte asi 1 minutu česnek, oregano a chilli papričky (nenechte česnek zhnědnout!).
2
Přidejte kapary, olivy a rajčata. Vařte zhruba 5 minut, pak přidejte rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu a kůru a nechte mírným varem probublávat dalších 15 minut.
3
Mezitím uvařte špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, ihned je pomocí servírovacích kleští přendejte z vody rovnou do pánve s omáčkou.
4
Promíchejte, vypněte vařič a vhoďte špenát, který teplem sám dojde a zavadne. Ozdobte lístky bazalky či petrželky a nastrouhaným parmazánem, chcete-li.
Komentáře