
Rychlé marocké masové kuličky
Zahřejte se jídlem s vůní a chutí Orientu!
Vydání: 2007/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 350 g mražených masových kuliček (asi 16 kousků; např. Ikea)
- 1 velká cibule, pokrájená
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 100 g nesířených sušených meruněk, půlených
- 1 malý svitek skořicové kůry nebo pořádná špetka mleté
- 400g konzerva sekaných rajčat
- 25 g opražených mandlových lupínků
- hrst koriandru, hrubě posekaného
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Rozpalte olej ve velké a hluboké pánvi, deset minut opékejte masové kuličky ze všech stran, aby se propekly. Vyjměte je a dejte stranou. Pak do pánve dejte smažit cibuli, asi na pět minut, aby zesklovatěla; ke konci vsypte česnek.
2. Přidejte sušené meruňky, skořici, rajčata a půl plechovky vody. Přiveďte k varu a pomalu vařte deset minut. Vyjměte celou skořici, dle chuti osolte a opepřete, vložte zpět kuličky a pořádně je vykoupejte v omáčce. Jezte sypané mandlemi a koriandrem; s rýží či chlebovými plackami.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jakub Beneš
7. Únor 2010 12:55