Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlé marocké masové kuličky

Zahřejte se jídlem s vůní a chutí Orientu!

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 25 minut
PT5M
Příprava 0:05
Maso Ostatní

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 350 g mražených masových kuliček (asi 16 kousků; např. Ikea)
    • 1 velká cibule, pokrájená
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 100 g nesířených sušených meruněk, půlených
    • 1 malý svitek skořicové kůry nebo pořádná špetka mleté
    • 400g konzerva sekaných rajčat
    • 25 g opražených mandlových lupínků
    • hrst koriandru, hrubě posekaného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Rozpalte olej ve velké a hluboké pánvi, deset minut opékejte masové kuličky ze všech stran, aby se propekly. Vyjměte je a dejte stranou. Pak do pánve dejte smažit cibuli, asi na pět minut, aby zesklovatěla; ke konci vsypte česnek.

2. Přidejte sušené meruňky, skořici, rajčata a půl plechovky vody. Přiveďte k varu a pomalu vařte deset minut. Vyjměte celou skořici, dle chuti osolte a opepřete, vložte zpět kuličky a pořádně je vykoupejte v omáčce. Jezte sypané mandlemi a koriandrem; s rýží či chlebovými plackami.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Na pravé marocké kuličky nelze použít masové kuličky Ikea, které obsahují vepřové maso. Muslimové vepřové nejedí.

Přidat komentář