0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní marocké kuře na kuskusu

Pikantní marocké kuře na kuskusu

3.7 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2228 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 206 g
Tuky 63 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé kuřecí kousky jsou hotové bleskově. Podávám k nim arabskou přílohu kuskus, která je stejně rychlá jako originální.

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
kuskus 300 g
olivový olej 3 PL
kmín 1 ČL
bujon kuřecí 1 kostka
meruňková zavařenina 2 PL
fazolky zelené 100 g
mražené, zelené, např. Bonduelle
olivy černé 1 hrst
sůl
koriandr čerstvý
čerstvý, lze nahradit hladkolistou petrželkou
pepř

Postup

1

Dejte svařit vodu. Mezitím rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem olej a vložte na něj kuřecí maso (kousky by se neměly překrývat). Posypte kořením a minutu opékejte. Kousky obraťte a další minutu smažte z druhé strany.

2

Kuskus nasypte do hrnce nebo mísy, podle návodu ho přelijte horkou vodou a nechte jeho zrnka podobná krupici v přikryté nádobě bobtnat a měknout.

3

Bujon rozpusťte ve 400 ml horké vody; vývarem přelijte maso v pánvi. Přidejte zavařeninu, fazole a olivy, osolte a opepřete, promíchejte a pět minut vařte bez přikrytí na mírném ohni. Chvilku před podáváním přihoďte do pánve koriandr.

4

Vidličkou promíchejte kuskus – už by měl být pěkně nabobtnaný – a rozdělte ho do větších mělkých misek. Navrch lžící narovnejte kuřecí směs a na miskách všechno přelijte voňavou šťávou z pánve.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Dobré odpoledne, jsem docela zkušená kuchařka, ale aby byl tenhle recept poživatelný, musela jsem se hodně snažit. Snědli jsme (po mých úpravách), ale opakovat nebudeme.

Anonym

Tento pokrm jsme jedli u kamarádky a byl naprosto výborný. Spojení kuskusu a kuřecích kousků..doporučuji.

Anonym

tedy nevím jak moc jste se musela snažit....možná vám prostě tahle kompinece nesedí. My jsme si toto jídlo zamilovali, tak kombinace chutí je jedinečná. Je to vážně výtečné

Michaela Pavlíčková

Mohla bych poprosit o radu? Kuchařka jsem začínající a při přípravě tohoto jídla jsem skončila s konsistencí polévky, což asi není záměr. Jinak maso bylo krásně křehké a měkké... Ta chuť se ale v těch 400ml vývaru, který se mi (logicky) během pěti minut nevyvařil, trochu ztratila a zeslábla. Co dělám špatně?

Karolina Polanecká

Tohle jídlo je snadné, lehké a výborné. Naposledy, když jsem ho vařila, neměla jsem meruňkovou marmeládu, použila jsem tedy fíkovou, a bylo to zase trochu jiné.

Anonym

Můžu se zeptat? Jednou jsem dělala kuskus tak jak mi to tady popisujete a vytvořila jsem jen nechutnou mazlavou kaši, jinak věřím že kuře bylo výborné samo o sobě

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč