Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní marocké kuře na kuskusu

Pikantní marocké kuře na kuskusu

3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2228 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 206 g
Tuky 63 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé kuřecí kousky jsou hotové bleskově. Podávám k nim arabskou přílohu kuskus, která je stejně rychlá jako originální.

Suroviny

kuskus 300 g
olivový olej 3 PL
kmín 1 ČL
meruňková zavařenina 2 PL
fazolky zelené 100 g
mražené, zelené, např. Bonduelle
sůl
koriandr čerstvý
čerstvý, lze nahradit hladkolistou petrželkou
pepř

Postup

1

Dejte svařit vodu. Mezitím rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem olej a vložte na něj kuřecí maso (kousky by se neměly překrývat). Posypte kořením a minutu opékejte. Kousky obraťte a další minutu smažte z druhé strany.

2

Kuskus nasypte do hrnce nebo mísy, podle návodu ho přelijte horkou vodou a nechte jeho zrnka podobná krupici v přikryté nádobě bobtnat a měknout.

3

Bujon rozpusťte ve 400 ml horké vody; vývarem přelijte maso v pánvi. Přidejte zavařeninu, fazole a olivy, osolte a opepřete, promíchejte a pět minut vařte bez přikrytí na mírném ohni. Chvilku před podáváním přihoďte do pánve koriandr.

4

Vidličkou promíchejte kuskus – už by měl být pěkně nabobtnaný – a rozdělte ho do větších mělkých misek. Navrch lžící narovnejte kuřecí směs a na miskách všechno přelijte voňavou šťávou z pánve.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

08.12.2008 09:49
Tohle jídlo je snadné, lehké a výborné. Naposledy, když jsem ho vařila, neměla jsem meruňkovou marmeládu, použila jsem tedy fíkovou, a bylo to zase trochu jiné.
09.06.2010 22:53
Můžu se zeptat? Jednou jsem dělala kuskus tak jak mi to tady popisujete a vytvořila jsem jen nechutnou mazlavou kaši, jinak věřím že kuře bylo výborné samo o sobě
29.11.2006 12:34
tedy nevím jak moc jste se musela snažit....možná vám prostě tahle kompinece nesedí. My jsme si toto jídlo zamilovali, tak kombinace chutí je jedinečná. Je to vážně výtečné
18.04.2010 12:38
Mohla bych poprosit o radu? Kuchařka jsem začínající a při přípravě tohoto jídla jsem skončila s konsistencí polévky, což asi není záměr. Jinak maso bylo krásně křehké a měkké... Ta chuť se ale v těch 400ml vývaru, který se mi (logicky) během pěti minut nevyvařil, trochu ztratila a zeslábla. Co dělám špatně?
07.08.2006 17:28
Tento pokrm jsme jedli u kamarádky a byl naprosto výborný. Spojení kuskusu a kuřecích kousků..doporučuji.
24.04.2006 14:55
Dobré odpoledne, jsem docela zkušená kuchařka, ale aby byl tenhle recept poživatelný, musela jsem se hodně snažit. Snědli jsme (po mých úpravách), ale opakovat nebudeme.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...