Pikantní marocké kuře na kuskusu

Pikantní marocké kuře na kuskusu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2228 kcal
Bílkoviny 186 g
Cukr 206 g
Tuky 63 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Voňavé kuřecí kousky jsou hotové bleskově. Podávám k nim arabskou přílohu kuskus, která je stejně rychlá jako originální.

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
kuskus 300 g
olivový olej 3 PL
kmín 1 ČL
bujon kuřecí 1 kostka
meruňková zavařenina 2 PL
fazolky zelené 100 g
mražené, zelené, např. Bonduelle
olivy černé 1 hrst
sůl
koriandr
čerstvý, lze nahradit hladkolistou petrželkou
pepř

1Dejte svařit vodu. Mezitím rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem olej a vložte na něj kuřecí maso (kousky by se neměly překrývat). Posypte kořením a minutu opékejte. Kousky obraťte a další minutu smažte z druhé strany.

2Kuskus nasypte do hrnce nebo mísy, podle návodu ho přelijte horkou vodou a nechte jeho zrnka podobná krupici v přikryté nádobě bobtnat a měknout.

3Bujon rozpusťte ve 400 ml horké vody; vývarem přelijte maso v pánvi. Přidejte zavařeninu, fazole a olivy, osolte a opepřete, promíchejte a pět minut vařte bez přikrytí na mírném ohni. Chvilku před podáváním přihoďte do pánve koriandr.

4Vidličkou promíchejte kuskus – už by měl být pěkně nabobtnaný – a rozdělte ho do větších mělkých misek. Navrch lžící narovnejte kuřecí směs a na miskách všechno přelijte voňavou šťávou z pánve.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit