Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní marocké kuře na kuskusu

Pikantní marocké kuře na kuskusu

3.8/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2228 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 206 g
Tuky 63 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé kuřecí kousky jsou hotové bleskově. Podávám k nim arabskou přílohu kuskus, která je stejně rychlá jako originální.

Související recepty

Suroviny

kuskus 300 g
olivový olej 3 PL
kmín 1 ČL
meruňková zavařenina 2 PL
fazolky zelené 100 g
mražené, zelené, např. Bonduelle
sůl
koriandr čerstvý
čerstvý, lze nahradit hladkolistou petrželkou
pepř

Postup

1

Dejte svařit vodu. Mezitím rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem olej a vložte na něj kuřecí maso (kousky by se neměly překrývat). Posypte kořením a minutu opékejte. Kousky obraťte a další minutu smažte z druhé strany.

2

Kuskus nasypte do hrnce nebo mísy, podle návodu ho přelijte horkou vodou a nechte jeho zrnka podobná krupici v přikryté nádobě bobtnat a měknout.

3

Bujon rozpusťte ve 400 ml horké vody; vývarem přelijte maso v pánvi. Přidejte zavařeninu, fazole a olivy, osolte a opepřete, promíchejte a pět minut vařte bez přikrytí na mírném ohni. Chvilku před podáváním přihoďte do pánve koriandr.

4

Vidličkou promíchejte kuskus – už by měl být pěkně nabobtnaný – a rozdělte ho do větších mělkých misek. Navrch lžící narovnejte kuřecí směs a na miskách všechno přelijte voňavou šťávou z pánve.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

08.12.2008 09:49
Tohle jídlo je snadné, lehké a výborné. Naposledy, když jsem ho vařila, neměla jsem meruňkovou marmeládu, použila jsem tedy fíkovou, a bylo to zase trochu jiné.
09.06.2010 22:53
Můžu se zeptat? Jednou jsem dělala kuskus tak jak mi to tady popisujete a vytvořila jsem jen nechutnou mazlavou kaši, jinak věřím že kuře bylo výborné samo o sobě
29.11.2006 12:34
tedy nevím jak moc jste se musela snažit....možná vám prostě tahle kompinece nesedí. My jsme si toto jídlo zamilovali, tak kombinace chutí je jedinečná. Je to vážně výtečné
18.04.2010 12:38
Mohla bych poprosit o radu? Kuchařka jsem začínající a při přípravě tohoto jídla jsem skončila s konsistencí polévky, což asi není záměr. Jinak maso bylo krásně křehké a měkké... Ta chuť se ale v těch 400ml vývaru, který se mi (logicky) během pěti minut nevyvařil, trochu ztratila a zeslábla. Co dělám špatně?
07.08.2006 17:28
Tento pokrm jsme jedli u kamarádky a byl naprosto výborný. Spojení kuskusu a kuřecích kousků..doporučuji.
24.04.2006 14:55
Dobré odpoledne, jsem docela zkušená kuchařka, ale aby byl tenhle recept poživatelný, musela jsem se hodně snažit. Snědli jsme (po mých úpravách), ale opakovat nebudeme.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...