Voňavé kuřecí kousky jsou hotové bleskově. Podávám k nim arabskou přílohu kuskus, která je stejně rychlá jako originální.
Suroviny
Postup
Dejte svařit vodu. Mezitím rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem olej a vložte na něj kuřecí maso (kousky by se neměly překrývat). Posypte kořením a minutu opékejte. Kousky obraťte a další minutu smažte z druhé strany.
Kuskus nasypte do hrnce nebo mísy, podle návodu ho přelijte horkou vodou a nechte jeho zrnka podobná krupici v přikryté nádobě bobtnat a měknout.
Bujon rozpusťte ve 400 ml horké vody; vývarem přelijte maso v pánvi. Přidejte zavařeninu, fazole a olivy, osolte a opepřete, promíchejte a pět minut vařte bez přikrytí na mírném ohni. Chvilku před podáváním přihoďte do pánve koriandr.
Vidličkou promíchejte kuskus – už by měl být pěkně nabobtnaný – a rozdělte ho do větších mělkých misek. Navrch lžící narovnejte kuřecí směs a na miskách všechno přelijte voňavou šťávou z pánve.
Komentáře
Anonym
24.04.2006 14:55
Marocké kuře na kuskusu
Anonym
07.08.2006 17:28
moc dobré
Anonym
29.11.2006 12:34
vynikající
Michaela Pavlíčková
18.04.2010 12:38
žádost o radu
Karolina Polanecká
08.12.2008 09:49
naše oblíbené
Anonym
09.06.2010 22:53
RE: naše oblíbené