Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pikantní marocké kuře na kuskusu

Pikantní marocké kuře na kuskusu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2228 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 206 g
Tuky 63 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé kuřecí kousky jsou hotové bleskově. Podávám k nim arabskou přílohu kuskus, která je stejně rychlá jako originální.

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
kuskus 300 g
olivový olej 3 PL
kmín 1 ČL
bujon kuřecí 1 kostka
meruňková zavařenina 2 PL
fazolky zelené 100 g
mražené, zelené, např. Bonduelle
olivy černé 1 hrst
sůl
koriandr
čerstvý, lze nahradit hladkolistou petrželkou
pepř

1Dejte svařit vodu. Mezitím rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem olej a vložte na něj kuřecí maso (kousky by se neměly překrývat). Posypte kořením a minutu opékejte. Kousky obraťte a další minutu smažte z druhé strany.

2Kuskus nasypte do hrnce nebo mísy, podle návodu ho přelijte horkou vodou a nechte jeho zrnka podobná krupici v přikryté nádobě bobtnat a měknout.

3Bujon rozpusťte ve 400 ml horké vody; vývarem přelijte maso v pánvi. Přidejte zavařeninu, fazole a olivy, osolte a opepřete, promíchejte a pět minut vařte bez přikrytí na mírném ohni. Chvilku před podáváním přihoďte do pánve koriandr.

4Vidličkou promíchejte kuskus – už by měl být pěkně nabobtnaný – a rozdělte ho do větších mělkých misek. Navrch lžící narovnejte kuřecí směs a na miskách všechno přelijte voňavou šťávou z pánve.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Dobré odpoledne, jsem docela zkušená kuchařka, ale aby byl tenhle recept poživatelný, musela jsem se hodně snažit. Snědli jsme (po mých úpravách), ale opakovat nebudeme.

Anonym

Tento pokrm jsme jedli u kamarádky a byl naprosto výborný. Spojení kuskusu a kuřecích kousků..doporučuji.

Anonym

tedy nevím jak moc jste se musela snažit....možná vám prostě tahle kompinece nesedí. My jsme si toto jídlo zamilovali, tak kombinace chutí je jedinečná. Je to vážně výtečné

Michaela Pavlíčková

Mohla bych poprosit o radu? Kuchařka jsem začínající a při přípravě tohoto jídla jsem skončila s konsistencí polévky, což asi není záměr. Jinak maso bylo krásně křehké a měkké... Ta chuť se ale v těch 400ml vývaru, který se mi (logicky) během pěti minut nevyvařil, trochu ztratila a zeslábla. Co dělám špatně?

Karolina Polanecká

Tohle jídlo je snadné, lehké a výborné. Naposledy, když jsem ho vařila, neměla jsem meruňkovou marmeládu, použila jsem tedy fíkovou, a bylo to zase trochu jiné.

Anonym

Můžu se zeptat? Jednou jsem dělala kuskus tak jak mi to tady popisujete a vytvořila jsem jen nechutnou mazlavou kaši, jinak věřím že kuře bylo výborné samo o sobě

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit