Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená kuřecí stehna v jižanském stylu

Mléčná marináda vykouzlí z obyčejného kuřecího masa překvapivou lahůdku. V originálním ‚trojobalu‘ pak usmažíte jižanskou specialitu, kterou rádi zahrnete do svého stálého kuchařského repertoáru.

Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: několik hodin
P
Americká

Ingredience

    • 8 kuřecích paliček  (dolní část stehna)
    • 1,5 l plnotučného mléka
    • 250 g hladké mouky
    • 1 lžičku chilli
    • 3 lžičky soli
    • 2 vejce
    • olej na smažení

     

Příprava jídla

1. Porce kuřete naskládejte do mísy, zalijte mlékem, přidejte lžičku soli a promíchejte. Zakryjte potravinovou fólií a uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice.

2. Celý obsah mísy přesuňte do velké pánve a přiveďte k varu. Poté ztlumte a vařte čtvrt hodiny na mírném ohni, až je maso měkké.

3. Vyjměte kousky kuřete z mléka a nechte je několik minut chladnout. Do igelitového sáčku nasypte mouku, dvě lžičky soli a chilli, postupně do něj vkládejte jednotlivé porce kuřete a pokaždé jej pečlivě protřepte. Pak stehýnka obalte rozšlehaným vejcem a nakonec znovu moukou. Nechte je čtvrt hodiny oschnout.

4. Ve vyšším kastrolu nebo v pánvi rozpalte olej, vkládejte do něj kuřecí paličky a smažte je po každé straně minutu, dokud není kůrka křupavá a zlatohnědá. Chutnají skvěle teplé i vychladlé; jako příloha je nejlepší křupavá bageta, zelený salát a smažené bramborové lupínky.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.42

Přidat komentář