Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s plísňovým sýrem

Suroviny na tohle pikantní jídlo nejspíš máte doma! Je-li na vás sýr s modrou plísní příliš výrazný, z poloviny ho nahraďte krémovým a jemným mascarpone.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
PT5M
Příprava 0:05
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g těstovin penne
    • 25 g másla
    • 2 cibule, pokrájené na tenká kolečka
    • 1 stroužek česneku, podrcený
    • 1 lžíce čerstvé šalvěje, nasekané, nebo lžička sušené
    • 100–200 g sýra s modrou plísní, pokrájeného na kostky (podle chuti a intenzity)
    • hrst opražených vlašských ořechů, hrubě posekaných
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. V rendlíku rozpusťte máslo a jemně na něm osmahněte cibuli dohněda. Přidejte česnek i šalvěj a opékejte další dvě minuty, pak rendlík sejměte z plamene. Slijte těstoviny, ale trochu vody si nechte zvlášť.

2. Do horkých těstovin vmíchejte opečenou cibulku, kostky sýra a dvě lžíce vody od těstovin. Podle chuti osolte a opepřete – pozor, sýry s modrou plísní bývají dost slané. Podávejte posypané praženými vlašskými ořechy.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář