Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexický fazolový salát

Tenhle sytý salát se hodí také jako jídlo s sebou. Salát navršte na tortillu nebo jím naplňte otevřenou chlebovou placku, navrch nastrouhejte čedar a přidejte bílý jogurt. Zabalte a snězte, až přijde čas.
Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 6 minut
P
Salát Mexická

Ingredience

    • 4 vajíčka
    • 2 avokáda, oloupaná a vypeckovaná
    • 2 nejlépe různé 400g konzervy fazolí, scezené a odkapané
    • 1 malá červená cibulka, najemno nakrájená
    • 1 velký svazek koriandru, jen listy, nahrubo nakrájené
    • 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • hotový kvalitní dresink podle chuti
    • 1 červená chilli paprička, zbavená jadérek a jemně nakrájená
    • ½ lžičky mletého kmínu

Příprava jídla

1. Ponořte vajíčka do vroucí vody a vařte šest a půl minuty. Potom je dejte ochladit do studené vody. Avokáda nakrájejte na plátky a vložte je do větší mísy s fazolemi, cibulkou, koriandrem a rajčaty.

2. Do menší mísy odměřte tři lžíce zálivky, pak vmíchejte chilli papričku a kmín. Až budou vajíčka chladnější (ale stále ještě teplá), oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.

3. Promíchejte salát se zálivkou a přidejte vajíčka. Hned podávejte – jídlo je výtečné s opečenými chlebovými plackami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář