Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexický fazolový salát
Mexický fazolový salát
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Mexický fazolový salát

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2253 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 283 g
Tuky 102 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle sytý salát se hodí také jako jídlo s sebou. Salát navršte na tortillu nebo jím naplňte otevřenou chlebovou placku, navrch nastrouhejte čedar a přidejte bílý jogurt. Zabalte a snězte, až přijde čas.

Suroviny

vejce 4 ks
oloupané, vypeckované
fazole 400 g
v konzervě, nejlépe dvě různá balení, scezené a odkapané
červená, malá, najemno nakrájená
koriandr čerstvý 1 svazek
velký, jen listy, nahrubo nakrájený
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
dresink
libovolný, podle chuti
červená, zbavená jadérek, najemno nakrájená
kmín špetka
mletý

Postup

1

Ponořte vajíčka do vroucí vody a vařte šest a půl minuty. Potom je dejte ochladit do studené vody. Avokáda nakrájejte na plátky a vložte je do větší mísy s fazolemi, cibulkou, koriandrem a rajčaty.

2

Do menší mísy odměřte tři lžíce zálivky, pak vmíchejte chilli papričku a kmín. Až budou vajíčka chladnější (ale stále ještě teplá), oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.

3

Promíchejte salát se zálivkou a přidejte vajíčka. Hned podávejte – jídlo je výtečné s opečenými chlebovými plackami.

Související články

Apetit magazín