Tenhle sytý salát se hodí také jako jídlo s sebou. Salát navršte na tortillu nebo jím naplňte otevřenou chlebovou placku, navrch nastrouhejte čedar a přidejte bílý jogurt. Zabalte a snězte, až přijde čas.
Suroviny
vejce
4
ks
avokádo
2
ks
oloupané, vypeckované
fazole
400
g
v konzervě, nejlépe dvě různá balení, scezené a odkapané
cibule
1
ks
červená, malá, najemno nakrájená
koriandr čerstvý
1
svazek
velký, jen listy, nahrubo nakrájený
rajčata cherry
250
g
rozpůlená
dresink
libovolný, podle chuti
chilli paprička
1
ks
červená, zbavená jadérek, najemno nakrájená
kmín
špetka
mletý
Postup
1
Ponořte vajíčka do vroucí vody a vařte šest a půl minuty. Potom je dejte ochladit do studené vody. Avokáda nakrájejte na plátky a vložte je do větší mísy s fazolemi, cibulkou, koriandrem a rajčaty.
2
Do menší mísy odměřte tři lžíce zálivky, pak vmíchejte chilli papričku a kmín. Až budou vajíčka chladnější (ale stále ještě teplá), oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.
3
Promíchejte salát se zálivkou a přidejte vajíčka. Hned podávejte – jídlo je výtečné s opečenými chlebovými plackami.