Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smetanové cuketové lasagne

Až je budete připravovat, můžete si vyhrát s kořením. Fantazii se meze nekladou!
Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Zapékání: 10 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 9 plátků sušených lasagní
    • 1 lžíce slunečnicového oleje + trocha navíc
    • 1 cibule, jemně nakrájená
    • 700 g cuket (přibližně 6 drobných kousků), nahrubo nastrouhaných
    • 2 stroužky česneku, rozmačkané
    • 250 g ricotty
    • 50 g sýra typu čedar, nastrouhaného
    • 350 g rajčatové omáčky na špagety
    • sůl a pepř k dochucení

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Do hrnce dejte vařit vodu a na pět minut do ní vložte lasagne, aby změkly, ale nebyly provařené. Propláchněte studenou vodu, pak zakapejte olejem, ať se vzájemně nepřilepují.

2.
Mezitím ve větší pánvi rozpalte olej a osmažte na něm cibuli. Po třech minutách přidejte cukety i česnek a pokračujte v opékání, aby cukety změkly a zjasnily barvu. Vmíchejte dvě třetiny ricotty i čedaru, podle chuti osolte a opepřete. Rajčatovou omáčku dvě minuty prohřejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší stupeň.

3. Naskládejte lasagne do větší zapékací mísy: nejprve navršte polovinu cuketové směsi, pak těstoviny a poté rajčatovou omáčku. Opakujte; skončete zbytkem ricotty a čedaru. Pečte deset minut na vrchní mřížce, dokud těstoviny nezvláční a sýr nezezlátne.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář