Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cannelloni à la medová plástev

Plnění cannelloni je pracné a nadmíru nezábavné. Přinášíme proto recept, v němž se plní samy, a ještě mají smetanovou pokličku.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Dušení 0:45
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 500 g těstovin cannelloni

    Na zeleninové ragú:

    • malá hrst sušených hub
    • 80 ml olivového oleje
    • 3 mrkve
    • 4 kousky celeru
    • 1 větší červená cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 1 pórek
    • 5–6 větších žampionů
    • 5× 400g plechovka nakládaných soudečkových rajčat
    • velký svazek čerstvé bazalky
    • mořská sůl
    • čerstvě namletý černý pepř

    Na špenátový základ:

    • 680 g čerstvého špenátu
    • trocha muškátového oříšku
    • sůl a pepř

    Na bílou omáčku:

    • 290 ml smetany na šlehání
    • 500 ml zakysané smetany
    • 4 filátka z ančoviček (případně takzvaná očka – použijte i s kaparou)
    • sáček strouhaného parmazánu

     

Příprava jídla

1. Sušené houby zalijte horkou vodou. Mezitím na středním plameni rozehřejte velkou těžkou pánev, vlijte část olivového oleje, nasekanou či nastrouhanou mrkev, celer, cibuli, česnek a pórek. Restujte na středním plameni osm až deset minut. Potom přidejte pokrájené čerstvé žampiony i sušené houby včetně nálevu a duste, dokud zelenina nezměkne.

2. Šťávu nechte odpařit, poté do pánve vyklopte rajčata a přidejte nasekané stonky bazalky (lístky si nechte na později). Ochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu. Pomalu vařte zhruba tři čtvrtě hodiny, aby ragú zhoustlo. Přihoďte lístky bazalky.

3. V jiné pánvi připravte špenátový ,podklad‘. Rozpalte ji, pokapejte olejem, vložte špenát a míchejte jím, dokud nezavadne. Okořeňte solí, pepřem i muškátovým oříškem a dejte zatím stranou.

4. Na řadě je bílá omáčka – zřejmě ta nejrychlejší, jakou znáte! Musíte udělat jediné: smíchat smetanu, zakysanou smetanu, ančovičky osušené od oleje a hrst parmazánu.


5. Na dno hrnce (měl by být 20 centimetrů široký a asi 12 centimerů hluboký) vlijte zhruba centimetr bílé omáčky, posypte ji parmazánem, naskládejte špenát a přidejte polovinu ragú. Dlaněmi do něj zatlačujte cannelloni, jeden vedle druhého (obr. 1). Zbylé ragú pak vlijte shora, aby byly trubičky zcela zakryté (obr. 2). Navrch nalijte zbytek bílé omáčky (obr. 3), opět posypte parmazánem, pokropte olivovým olejem a tři čtvrtě hodiny pečte v troubě při 190 °C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Moučník plný pomerančů

Bruschetta

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pokud tento recept někdo zkusíte, tak bych ráda věděla, jak to dopadlo... chtěla jsem ho zkusit, miluju lasagne a bylo by to zase trošku jiné... přijde mi, že 4 kg surovin se nemůže vejít do kastrolku o průměru 20 a výšce 12 cm...

Přidat komentář