Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza s klobáskou a rajčaty

Vlastnoručně obložená pizza je lepší než od stánku!
Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P
Koláč Italská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 velká červená cibule, oloupaná a nakrájená na jemné plátky
    • 2 stroužky česneku
    • 5 lžic rajčatového pyré passata
    • špetka cukru
    • 1 velký hotový korpus na pizzu (ø 25 cm)
    • 2 kvalitní klobásky, nakrájené na tenká kolečka
    • 50 g jakéhokoli strouhaného sýra
    • hrst čerstvé bazalky, nemusí být
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Olivový olej rozehřejte na pánvičce a opečte na něm plátky červené cibule s nasekanými stroužky česneku, aby zvláčněly; trvá to zhruba pět minut. Rajčatové pyré promíchejte s cukrem, osolte a opepřete.

Korpus položte na plech a potřete ochucenou passatou, ponechte asi centimetrový okraj volný. Pak posypte cibulkou s česnekem, poklaďte kolečky klobásy a posypte strouhaným sýrem. Pečte v rozpálené troubě asi deset minut, aby byla pizza křupavá. Pokud je máte, nasypte navrch čerstvé bazalkové lístky a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář