Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná ryba

Peče se pouhých 7 minut. Vtipný způsob, jak podstrčit rybu vybíravým dětem.
Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 7 minut
P

Ingredience

    • 4 filety bez kůže (celkem asi 500 g)  z bělomasé ryby, například tresky
    • olej k vymazání pekáče a potření masa
    • 4 plátky šunky, nejlépe pršutu
    • 50 g nastrouhaného sýra typu čedar
    • 2 jarní cibulky, šikmo pokrájené
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Začněte rybou.
Předehřejte gril na vysokou teplotu a mírně vymastěte velký nízký pekáč. Plátky ryby z obou stran mírně osolte a naskládejte je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté je potřete trochou oleje. Dvě minuty grilujte.

2. Přidejte šunku a sýr.
Vyjměte pekáč, obraťte filety a na každou položte čtvrtinu šunky. Smíchejte sýr s cibulí, směs rozdělte na rybí plátky a ještě mírně ochuťte solí a pepřem. Vraťte pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podávejte se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice nebo osmahnuté bílé zelí.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.17

Přidat komentář