Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové na hruškách

Sýr dodává lahodnou pikantnost sladkým hruškám – příloze z jednoho pekáče.
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 15 minut
P
Maso Britská

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 2 červené cibule, oloupané a rozkrojené na klínky
    • 2 velké hrušky, neoloupané, rozčtvrcené a s odstraněným jádřincem
    • několik snítek rozmarýnu, jen nasekané lístky
    • 4 vepřové kotlety nebo řízky, každý o váze asi 180 g, zbavené přebytečného tuku
    • 50 g sýra s modrou plísní, nakrájeného na kostičky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Olej zahřejte v pekáčku na plotně (položte přes dva hořáky), vsypte cibuli, hrušky, většinu rozmarýnu, osolte a opepřete. Opékejte pět minut, jen co směs začne karamelizovat.

Rozpalte gril (i v troubě) nebo jen troubu na nejvyšší teplotu. Kotletky osolte a opepřete, rozložte do pekáčku k hruškám a na sporáku opékejte asi pět minut. V polovině obraťte, aby bylo maso z obou stran zlatavé a uvnitř propečené. Posypte zbylým rozmarýnem a kostičkami sýra, vložte pod gril a zapečte, až se sýr začne rozpouštět. Ihned podávejte.


Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Co více dodat? :)
Obrazek uzivatele
Vepřové kotlety lze výborně nahradit krůtími prsy.

Přidat komentář