Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněná bageta

Spojení červené řepy a majonézy je prostě skvělé. Vynikne v bagetě, ale i na jednohubkách!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chléb a pečivo Francouzská

Ingredience

    • 50 g povařené řepy (je lepší než sterilovaná)
    • 2 lžíce majonézy
    • 1 jarní cibulka
    • 1 čerstvá bageta
    • hrst rokety nebo polníčku
    • 100 g sýra typu čedar, nahrubo nastrouhaného
    • čerstvě mletý pepř a hrubá mořská sůl

Příprava jídla

Polovinu řepy rozmixujte s majonézou, získáte tím parádně tmavě růžovou směs. Cibulky a zbylou řepu posekejte nebo pokrájejte a vmíchejte do ochucené majonézy – výsledkem bude jakási řepná pomazánka.

Bagetu rozkrojte napůl. Jednu polovinu potřete majonézou, osolte a opepřete. Poklaďte lístky rokety nebo polníčku (v nouzi můžete použít drobně natrhané salátové listy) a posypte nastrouhaným sýrem, případně ještě opepřete. Přiklopte druhou polovinou bagety a hned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boršč

Čatní

Čokoládový koláč s řepou

REKLAMA

Přidat komentář