Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Paprikový krém

S tmavým chlebem poslouží ochucená verze ‚hummusu‘ jako perfektní lehká večeře. Coby příloha k masu je takřka ideální
Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Studená omáčka a dip Africká

Ingredience

    • 800 g konzervované cizrny (například  La Torrente, 400 g/16 Kč, širší obchodní síť)
    • 2 velké stroužky česneku, prolisované nebo rozmačkané
    • 400 g konzervovaných červených paprik (například zn. Rolnik, 300 g,       45 Kč, nabízí např. Tesco a Delvita)
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 4 lžíce olivového oleje plus trochu na zakapání pasty
    • 1 lžičku mletého chilli (podle chuti i více)
    • sůl a pepř na dochucení

    K podávání:
    • křupavé tyčinky, řapíkatý celer,  pečlivě omyté ředkvičky i s lístky

Příprava jídla

1. Opláchnutou cizrnu, česnek, sůl a pepř – množství koření záleží výhradně na vaší chuti – rozmixujte.

2. Přidejte papriky spolu s citronovou šťávou, olejem a chilli. Mixujte, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte, případně ještě dochuťte.

3. Pastu přemístěte do mísy, pokapejte olivovým olejem a podávejte s celerovou natí, ředkvičkami a s tyčinkami k namáčení.

Tip Apetitu:
■ Směs rozmixujete ponorným tyčovým nebo běžným mixérem.
■ V nouzi ale poslouží i mačkadlo na brambory nebo kvedlačka.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.21

Přidat komentář