Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celerová krémová polévka se slaninou

Lahodná krémová polévka jako z vybrané restaurace

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 1 plátek sušené šunky (pršutu)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, pokrájená
    • 1 celer, nakrájený na kostky
    • 2 velké brambory, pokrájené na kostky
    • 1 pórek, pouze bílá část, jemně nakrájená
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 200 ml mléka
    • 6 tenkých plátků anglické slaniny
    • sůl, pepř a strouhaný muškátový oříšek na dochucení

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 120 °C. Pršut nechte asi půl hodiny vysoušet v ohnivzdorné formě v troubě, až bude úplně křehký. Pak jej rozdrobte a ponechte stranou.

Olivový olej rozehřejte ve velkém kastrolu, vsypte cibuli a za občasného promíchání ji na mírném plameni opékejte asi deset minut, do lehce zlatavé barvy. Zvyšte plamen na střední, přihoďte celer, brambory, pórek a muškátový oříšek, zalijte vodou, aby bylo vše ponořeno, a uveďte do varu. Pak snižte plamen a mírně vařte asi půl hodiny.

Vše přesuňte do mixéru a rozmixujte na pyré. Vraťte do hrnce, vmíchejte smetanu, lehce osolte a opepřete. Rozehřejte gril v troubě.
200 ml polévky vlijte do jiného kastrůlku, přidejte mléko a zahřívejte až k bodu varu; ručním mixérem šlehejte, až vznikne napěněný krém.

Slaninu ogrilujte, stačí dvě až čtyři minuty z každé strany. Polévku prohřejte, je-li třeba, rozdělte do misek či talířů, přelijte napěněným krémem, posypte rozdrobeným pršutem a přidejte plátek vyškvařené slaniny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Hráškový krém

Pórková polévka

Celer

Pečínka v seně

Dvojitá pečeně na tymiánu a petrželce

Kotletky se šalotkami

Maso po čínsku

Panenky s javorovým sirupem

Francouzské škvarečky

REKLAMA

Přidat komentář