Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Luxusní španělská česnečka

Nechte se svést omamnou vůní téhle polévky!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 60 ml olivového oleje
    • 10 stroužků česneku, oloupaných a pokrájených na plátky
    • 1,2 l hovězího nebo drůbežího vývaru
    • sklenka suchého sherry
    • plátky bagety, nasucho opečené
    • strouhaný parmazán
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Na pánvičce rozehřejte olivový olej a osmahněte česnek dozlatova. V hrnci prohřejte vývar se sherry, a když dosáhne bodu varu, vsypte česnek. Osolte a opepřete podle chuti a na mírném plameni vařte asi půl hodiny. Chcete-li čirý vývar, polévku sceďte. Mezitím posypte plátky chleba sýrem a krátce zapečte v troubě, asi čtyři minuty při 220 stupních. Do hlubokého talíře nebo misky vložte opečený chléb, přelijte polévkou a hned podávejte. Chlebíčky můžete podávat i zvlášť.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Březnové menu s česnekem

Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

Císařské řízky s aïoli

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Česnekový chléb s parmazánem

Salát se spoustou česneku

REKLAMA

Přidat komentář