Postaví vás na nohy! Klasická česnečka je recept, který oceníte nejem po náročné noci. Díky česneku má opravdu říz a jestli vám nevadí pronikavá česneková vůně, potom se do tohoto receptu opravdu zamilujete. Na česnekovou polévku existuje mnoho různých receptů, ale tento je základem pro každou dobrou česnečku. Dodá vám energii, zahřeje a je vynikající volbou i v období chřipek a nachlazení.
Suroviny
Postup
Tři větší brambory nakrájejte na větší kousky. Připravte si také 7–8 stroužků česneku, nakrájené na tenké plátky.
Brambory s česnekem vložte do hrnce a posypte lžičkou kmíhu. Zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory téměř nezměknou.
Pak do polévky přisypte 2 lžičky sušené majoránky a uvařené brambory z polévky vyjměte, aby se zcela nerozvařili.
Jednu na jemno nakrájenou cibuli osmahněte na sádle nebo na oleji a přidejte k ní předvařené brambory, sůl a pepř a trochu je rozmačkejte.
Osmahnuté brambory můžete vráti do přímo do polévky, nebo je dávejte při servírování přímo na dno talířů a zalévejte uvařenou česnečkou.
Komentáře
Zuzka K
27.10.2018 13:28
Vynikající česnečka. Na pepř
Vynikající česnečka. Na pepř jsem sice zapomněla. Ale i tak dopadla dobře. Vývar jsme použila hovězí a brambory jsem rozmačkala přímo v polévce. Nesmažila jsem je. Místo toho jsem do polévky osmažila na sádle chleba nakrájený ha kostičky . A podávala ji s ním a s kouskem nastrouhaného sýra.