0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klasická česnečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 299
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 625 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 110 g
Tuky 3 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasickou česnečku neboli oukrop oceníte nejen po náročné noci, ale také, když jste například nastydlí. Česnek dodá polévce říz a vám sílu. 

Suroviny

větší, pokrájené
česnek 7 stroužků
na plátky
kmín 1 ČL
vývar 750 ml
lze nahradit vodou
majoránka (drhnutá) 2 ČL
cibule 1 ks
pokrájená
sádlo
nebo olej
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti

Postup

1

Tři větší brambory nakrájejte na větší kousky. Připravte si také 7–8 stroužků česneku, nakrájené na tenké plátky.

2

Brambory s česnekem vložte do hrnce a posypte lžičkou kmíhu. Zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory téměř nezměknou.

3

Pak do polévky přisypte 2 lžičky sušené majoránky a uvařené brambory z polévky vyjměte, aby se zcela nerozvařili.

4

Jednu na jemno nakrájenou cibuli osmahněte na sádle nebo na oleji a přidejte k ní předvařené brambory, sůl a pepř a trochu je rozmačkejte.

5

Osmahnuté brambory můžete vráti do přímo do polévky, nebo je dávejte při servírování přímo na dno talířů a zalévejte uvařenou česnečkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Zuzka K

Vynikající česnečka. Na pepř jsem sice zapomněla. Ale i tak dopadla dobře. Vývar jsme použila hovězí a brambory jsem rozmačkala přímo v polévce. Nesmažila jsem je. Místo toho jsem do polévky osmažila na sádle chleba nakrájený ha kostičky . A podávala ji s ním a s kouskem nastrouhaného sýra.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč