Klasickou česnečku neboli oukrop oceníte nejen po náročné noci, ale také, když jste například nastydlí. Česnek dodá polévce říz a vám sílu.
Suroviny
Postup
Tři větší brambory nakrájejte na větší kousky. Připravte si také 7–8 stroužků česneku, nakrájené na tenké plátky.
Brambory s česnekem vložte do hrnce a posypte lžičkou kmíhu. Zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory téměř nezměknou.
Pak do polévky přisypte 2 lžičky sušené majoránky a uvařené brambory z polévky vyjměte, aby se zcela nerozvařili.
Jednu na jemno nakrájenou cibuli osmahněte na sádle nebo na oleji a přidejte k ní předvařené brambory, sůl a pepř a trochu je rozmačkejte.
Osmahnuté brambory můžete vráti do přímo do polévky, nebo je dávejte při servírování přímo na dno talířů a zalévejte uvařenou česnečkou.
Komentáře
Zuzka K
27.10.2018 13:28
Vynikající česnečka. Na pepř
Vynikající česnečka. Na pepř jsem sice zapomněla. Ale i tak dopadla dobře. Vývar jsme použila hovězí a brambory jsem rozmačkala přímo v polévce. Nesmažila jsem je. Místo toho jsem do polévky osmažila na sádle chleba nakrájený ha kostičky . A podávala ji s ním a s kouskem nastrouhaného sýra.