Klasická česnečka

Klasická česnečka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 625 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 110 g
Tuky 3 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Postaví vás na nohy!

Suroviny

brambory 3 ks
větší, pokrájené
česnek 7 stroužků
na plátky
kmín 1 ČL
vývar 750 ml
lze nahradit vodou
majoránka (drhnutá) 2 ČL
cibule 1 ks
pokrájená
sádlo
lze nahradit olejem
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti

1 Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Zuzka K

Vynikající česnečka. Na pepř jsem sice zapomněla. Ale i tak dopadla dobře. Vývar jsme použila hovězí a brambory jsem rozmačkala přímo v polévce. Nesmažila jsem je. Místo toho jsem do polévky osmažila na sádle chleba nakrájený ha kostičky . A podávala ji s ním a s kouskem nastrouhaného sýra.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit