Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Panenka s gremolatou

Gremolata je italská koře­nicí přísada z citronové kůry, česneku a petrželky
Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 středně velkou červenou cibuli, tence pokrájenou
    • 300 g vepřové panenky
    • 2 lžičky fenyklových semen
    • 1 lžičku (mořské) soli
    • 150 ml zeleninového vývaru
    • 180 g fazolek fava, uvařených a zbavených slupky
    • 1 drcený stroužek česneku
    • jemně nastrouhanou kůru z jednoho citronu
    • 1 lžíci nasekané petrželky
    • pepř, nejlépe čerstvě mletý

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Půlku oleje rozpalte v teflonové pánvi a 5 minut lehce smažte cibuli. Přesuňte do zapékací misky. Na pánvi rozpalte zbylý olej a ze všech stran opečte panenku do­hněda. Položte na cibuli.
 
2. Sůl podrťte s fenyklem a špetkou pepře. Směsí posypte maso.

3. Zalijte vepřové vroucím vývarem a čtvrt hodiny pečte. Přisypte fazole, pečte ještě asi 5 minut.

4. Smíchejte česnek s citronovou kůrou a petrželí. Vepřové nakrájejte na plátky, položte na fazole a cibuli, posypte gremolatou – a podávejte.

Tip Apetit:
Fazole fava (či ‚broad beans‘) koupíte v prodejnách Country Life; 500 g stojí okolo 40 Kč. Vyloupnou se po čtvrt hodině varu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.80
Obrazek uzivatele
Venujte pozornost tomu "jemne nastrouhanou", moje gremolata byla dost hořká :)

Přidat komentář