Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gnocchi s pršutem a se špenátem

Vychutnejte si zdařilé snoubení italských barev a chutí!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Italská

Ingredience

    • 500 g sýra ricotta
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • 2 vejce, lehce prošlehaná
    • 125 g hladké mouky + trocha na posypání válu
    • 3 lžičky nasolených kaparů, propláchnutých, slitých a nasekaných
    • 3 ančovičková filátka, nasekaná
    • 50 g másla
    • 8 plátků pršutu, nasekaných
    • 70 g lístků baby špenátu, posekaných
    • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
    • parmazán k podávání
    • sůl, nejlépe mořská, a drcený černý pepř

Příprava jídla

Prvních šest přísad dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.

Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku.

Na středním ohni zahřejte velkou nepřilnavou pánev. Vložte na ni máslo a pršut a opékejte dvě tři minuty dokřupava. Vmíchejte špenát i citronovou kůru, přidejte uvařené noky a promíchejte, aby se dobře obalily. Podávejte posypané hoblinami parmazánu.

NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry

Dobromyslové máslo

Základní sýrové gnocchi

Smetanovo-houbové gnocchi

Zapékané gnocchi

Bylinkové gnocchi s bazalkovým olejem

Přidat komentář