0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi se špenátem

Gnocchi se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gnocchi se špenátem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 361
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1735 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 220 g
Tuky 63 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gnocchi jsou itaslké klasika, která v mnohém připomína naše milované české noky. Dají se také připravovat s různými omáčkami. Naše smetanové verze gnocchi se špenátem je jako poladení na duši. Smetanová omáčka a špenát jsou prostě dokonalý doprovod k italským nokům.

Suroviny

gnocchi bramborové 4 porce
máslo 3 PL
česnek 4 stroužky
mražený listový špenát 300 g
sůl
smetana na vaření 150 ml
parmazán 2 PL
strouhaný
oregano

Postup

1

Hotové gnocchi uvařte podle návodu na obalu.

2

V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a opečte na něm 4–5 stroužků česneku pokrájených na plátky.

 
3

Přidejte 300 g mraženého listového špenátu a nechte úplně povolit.

 
4

Promíchejte, osolte a zalijte asi 150 ml smetany na vaření. Nechte zhoustnout, dosolte, přimíchejte 2 lžíce strouhaného parmazánu a spojte s noky.

Ozdobte oreganem.

Související články

Škola vaření: gnocchi
  • Tipy a triky

Škola vaření: gnocchi

Poznejte jednoduchost a všestrannost italských ricottových nočků a vychutnejte si je v našich pěti báječných receptech. ...
KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit