0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi se špenátem

Gnocchi se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gnocchi se špenátem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 375
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1735 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 220 g
Tuky 63 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gnocchi jsou itaslké klasika, která v mnohém připomína naše milované české noky. Dají se také připravovat s různými omáčkami. Naše smetanové verze gnocchi se špenátem je jako poladení na duši. Smetanová omáčka a špenát jsou prostě dokonalý doprovod k italským nokům.

Suroviny

gnocchi bramborové 4 porce
máslo 3 PL
česnek 4 stroužky
mražený listový špenát 300 g
sůl
smetana na vaření 150 ml
parmazán 2 PL
strouhaný
oregano

Postup

1

Hotové gnocchi uvařte podle návodu na obalu.

2

V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a opečte na něm 4–5 stroužků česneku pokrájených na plátky.

 
3

Přidejte 300 g mraženého listového špenátu a nechte úplně povolit.

 
4

Promíchejte, osolte a zalijte asi 150 ml smetany na vaření. Nechte zhoustnout, dosolte, přimíchejte 2 lžíce strouhaného parmazánu a spojte s noky.

Ozdobte oreganem.

Související články

Škola vaření: gnocchi
  • Tipy a triky

Škola vaření: gnocchi

Poznejte jednoduchost a všestrannost italských ricottových nočků a vychutnejte si je v našich pěti báječných receptech. ...
KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit