Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 457
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1739 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 221 g
Tuky 63 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gnocchi jsou absolutní italská klasika, která v mnohém připomíná naše české noky. Gnocchi či noky z bramborového těsta se báječně hodí k nejrůznějším omáčkám. Tento recept na gnocchi se špenátem sází na osvědčenou kombinaci jemné smetanové omáčky a špenátu. Použijete-li kupované noky, večeři či oběd můžete servírovat v rekordním čase.

Suroviny

gnocchi bramborové 4 porce
cca 500 g před uvařením
česnek 5 stroužků
nakrájených na plátky
sůl
nastrouhaný najemno
oregano
nemusí být

Postup

1

Gnocchi uvařte podle návodu na obalu.

2

V pánvi rozehřejte máslo a zlehka na něm opečte česnek nakrájený na plátky. Pozor, nespalte ho, česnek by zhořkl.

 
3

Přidejte mražený listový špenát a nechte ho úplně povolit.

 
4

Promíchejte, osolte a zalijte smetanou na vaření. Nechte zhoustnout, dosolte podle chuti, přimíchejte strouhaný parmazán. Nakonec vmíchejte uvařené gnocchi.

5

Rozdělte na talíři a pokud chcete, ozdobte čerstvým oreganem.

NĚCO NAVÍC
Pokud nespěcháte, můžete připravit i domácí bramborové gnocchi. Dají se využít jako příloha i hlavní chod, skvělé jsou uvařené i zapečené.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč