Gnocchi jsou absolutní italská klasika, která v mnohém připomíná naše české noky. Gnocchi či noky z bramborového těsta se báječně hodí k nejrůznějším omáčkám. Tento recept na gnocchi se špenátem sází na osvědčenou kombinaci jemné smetanové omáčky a špenátu. Použijete-li kupované noky, večeři či oběd můžete servírovat v rekordním čase.
Suroviny
Postup
Gnocchi uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.
V pánvi rozehřejte máslo a zlehka na něm opečte česnek nakrájený na plátky. Pozor, nespalte ho, česnek by zhořkl.
Přidejte mražený listový špenát a nechte ho úplně povolit.
Promíchejte, osolte a zalijte smetanou na vaření. Nechte zhoustnout, dosolte podle chuti, přimíchejte strouhaný parmazán. Nakonec vmíchejte uvařené gnocchi.
Rozdělte na talíře a pokud chcete, ozdobte čerstvým oreganem.
NĚCO NAVÍC
Pokud nespěcháte, můžete připravit i domácí bramborové gnocchi. Dají se využít jako příloha i hlavní chod, skvělé jsou uvařené i zapečené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Noky: malé kousky těsta, které dokážou velké věci! Od zavářky do polévky až po hlavní chod(61 receptů )
- Zelené zlato, které koupíte kdykoli během roku aneb 30 ověřených receptů se špenátem v hlavní roli (31 receptů )
- Knedlík nebo nok? Naučte se oblíbenou přílohu z bramborového těsta(11 receptů )
- 20x levně: Jak úsporně a chutně připravit brambory pro každou příležitost(21 receptů )