Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 465
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1739 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 221 g
Tuky 63 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gnocchi jsou absolutní italská klasika, která v mnohém připomíná naše české noky. Gnocchi či noky z bramborového těsta se báječně hodí k nejrůznějším omáčkám. Tento recept na gnocchi se špenátem sází na osvědčenou kombinaci jemné smetanové omáčky a špenátu. Použijete-li kupované noky, večeři či oběd můžete servírovat v rekordním čase.

Suroviny

gnocchi bramborové 4 porce
cca 500 g před uvařením
česnek 5 stroužků
nakrájených na plátky
sůl
nastrouhaný najemno
oregano
nemusí být

Postup

1

Gnocchi uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.

2

V pánvi rozehřejte máslo a zlehka na něm opečte česnek nakrájený na plátky. Pozor, nespalte ho, česnek by zhořkl.

 
3

Přidejte mražený listový špenát a nechte ho úplně povolit.

 
4

Promíchejte, osolte a zalijte smetanou na vaření. Nechte zhoustnout, dosolte podle chuti, přimíchejte strouhaný parmazán. Nakonec vmíchejte uvařené gnocchi.

5

Rozdělte na talíře a pokud chcete, ozdobte čerstvým oreganem.

NĚCO NAVÍC
Pokud nespěcháte, můžete připravit i domácí bramborové gnocchi. Dají se využít jako příloha i hlavní chod, skvělé jsou uvařené i zapečené.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...