Gnocchi jsou itaslké klasika, která v mnohém připomína naše milované české noky. Dají se také připravovat s různými omáčkami. Naše smetanové verze gnocchi se špenátem je jako poladení na duši. Smetanová omáčka a špenát jsou prostě dokonalý doprovod k italským nokům.
Suroviny
gnocchi bramborové
4
porce
máslo
3
PL
česnek
4
stroužky
mražený listový špenát
300
g
sůl
smetana na vaření
150
ml
parmazán
2
PL
strouhaný
oregano
Postup
1
Hotové gnocchi uvařte podle návodu na obalu.
2
V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a opečte na něm 4–5 stroužků česneku pokrájených na plátky.
3
Přidejte 300 g mraženého listového špenátu a nechte úplně povolit.
4
Promíchejte, osolte a zalijte asi 150 ml smetany na vaření. Nechte zhoustnout, dosolte, přimíchejte 2 lžíce strouhaného parmazánu a spojte s noky.
Ozdobte oreganem.