Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krabí koktejl

Předkrm jako z francouzského bistra – lehký, lahodný, pikantní!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Příprava 0:15
Salát Francouzská

Ingredience

    • 1 plechovka krabího masa
    • trocha tabasca
    • trocha worcesterské omáčky
    • větší hrst petrželky, nasekané
    • 1 lžička tymiánu
    • 2 citrony, jeden na šťávu, druhý na ozdobu
    • 2 lžíce rajčatové šťávy
    • 4 lžíce majonézy
    • 2 lžíce smetany
    • sůl a pepř na dochucení
    • 85 g řeřichy
    • 3 hlávky hlávkového salátu, listy oddělené

Příprava jídla

Část krabího masa v míse osolte, opepřete a přidejte tabasco i worcesterskou omáčku podle chuti. Promíchejte, zakryjte a nechte stát. Zbytek masa v jiné míse smíchejte s bylinkami, trochou citronové šťávy a také nechte odpočinout.

Z rajčatové šťávy, majonézy, smetany, tabasca a worcesterské omáčky, soli a pepře připravte zálivku. Na talíř rozložte salátové listy a řeřichu, rozdělte první část masa a na ni druhou. Přelijte zálivkou a podávejte se čtvrtkami citronu.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář