Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicový crème brûlée

Milujete vůni skořice? Ochutnejte tenhle šarmantní francouzský dezert!

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 3 hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Francouzská

Ingredience

    • 125 ml 12% smetany
    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 190 ml mléka
    • 1 svitek skořice
    • 4 žloutky
    • 70 g + 90 g co nejjemnějšího cukru krupice
    • 85 g bílé čokolády, rozpuštěné

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu, mléko a skořici vložte do rendlíku na mírný oheň a pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.

Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí a zesvětlání. Zalijte ohřátou skořicovou směsí (svitek vyjměte) a prošlehejte. Vše přesuňte zpět do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Směs vlijte do dvou ohnivzdorných misek o objemu cca 500 ml a umístěte je do hlubší zapékací nádoby. Pak do ní vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečte čtyřicet minut, až pudinky zpevní. Misky vyjměte z pekáče, tři hodiny chlaďte.

Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní vanilkový crème brûlée

Čokoládový crème brûlée

Kávový crème brûlée

Crème brûlée s brandy a ovocem

Jak na perfektní crème brûlée?

Tři patra rozkoše: odkud se vzal proslulý dort Opera?

Přidat komentář