Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. V tajine jsem připravila kuřeti pelíšek z nadrobno nakrájené kořenové zeleniny.
Do přepuštěného másla jsem dala koriandr, šalvěj, pomerančovou a citrónovou kůru nakrájenou na drobné proužky a tuto směs z másla vložila (když trochu ztuhla) pod kůži kuřete.
Nádivka byla snadná - mleté maso jsem smíchala toustovým chlebem na kostičky, měsíčky pomerančové dužiny (bez blan), šťávou z pomerančů a nasekanými sušenými meruňkami.
Kuře sem naládaovala nádivkou k prasknutí, potřela olivovým olejem a uložila do tajine na kořenovou zeleninu. Lehce jsem podlila, přiklopila a dala do rozehřáté trouby.
Přiklopené kuře jsem pekla 40 min. na 200°C a pak dopékala dalších 30 min. bez poklice.
Pomerančový přeliv jsem připravila z pomerančového džusu, který jsem svařila měsíčky pomeranče (bez blan) a cukrem na syrup a přelila tím kuře.
Kapustičky, i když je normálne moc nemusím, byly jako příloha fajn - omyté a oloupané růžičky jsem rozkrojila na půlky, rozložila na plech, ochutila citrónovou šťávou, solí, pepřem a pokala olejem. Pekla jsem je v "patře" pod kuřetem asi 10 min. na 160°C.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 973 kcal
- Bílkoviny 5 g
- Sacharidy 169.75 g
- Tuky 39.5 g